Listor

Listan om städning

Hur ofta

…städar du?

Well, hela huset storstädas (allt torkas, skuras och moppas) varannan vecka. Däremellan dammsuger vi det några varv då och då,  ytor torkas av och toaletter får sig en mellanomgång. Men ordentligt sker varannan vecka.

…byter du lakan?

En gång i veckan. Minst. Sover ihop med en man som är väldigt varm av sig. Som singel bytte jag lakan varannan vecka men i sällskap av en varm Niki så åtminstone en gång i veckan.

…tvättar du täcken och kuddar?

Två gånger om året åker dom in i tvättmaskinen och torktumlaren. Annars vädrar jag oftast täcket och kuddarna samtidigt som lakanen tvättas vilket det brukar räcka ganska långt. Särskilt bra vädringseffekt är det på vintern när det är svinkallt ute och man riktigt myser när man tänker hur alla kvalster dör ute i kylan. Hehe. 

…byter du handdukar i badrum?

Badlakan tvättar vi en gång i veckan. Oftast i samma veva som lakanen. Hand-handdukarna däremot byter vi ut var tredje dag. Har vi gäster byts dom ut före och efter besöket. I och med ronan har dom nog bytts ut ännu oftare i perioder.

…byter du kökshanddukar?

När dom blir lite sunkiga. Var tredje dag?

…byter du disktrasa?

Jag slänger sällan disktrasan. Däremot tvättar jag den varmt åtminstone en gång i veckan i maskin och däremellan kokar jag den med lite diskmedel i två omgångar. Då håller den längre och alla bakterier dör.

…putsar du fönster?

En gång om året. Oftast på våren när allt plötsligt kommer fram i solljuset. Annars kanske jag kan ta ett fönster här och var om det attackerats av en kladdig ettåring.

Hur gör ni?

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *