Random

Några snapshots från veckan som gått

Hallå där. Tog en liten paus härifrån eftersom jag kände att jag behövde det. Att blogga ska ju vara kul och kännas bra, annars blir det inte heller så trevligt. Hade dessutom både migrän och nackspärr förra veckan, en kombination som inte gör en sådär jättepigg på att vara produktiv. Överlag är jag en periodare genom den här graviditeten både här och jobbmässigt. Vissa dagar mår jag så bra och får så mycket gjort att man skulle kunna tro att jag är Ivy League-student hög på droger inför en tenta och andra dagar får jag ingenting, alltså verkligen ingenting avklarat. Kan liksom stirra på skärmen, på min långa lista och på allt som jag borde göra men så händer det ingenting. Så ojämn att jag inte riktigt vet vad jag ska göra med mig själv. Kanske lika bra att jag snart går på semester så behöver jag i alla fall inte ha dåligt samvete när min hjärna checkar ut för dagen.

Är nu inne i tredje trimestern och har bara 20% kvar av den här lilla resan. När jag var gravid med B kändes det som om så många andra runt omkring mig också var gravida, den här gången har jag känt mig väldigt ensam. Corona har väl inte gjort den saken enklare heller. Men jag hoppas att allt blir lite enklare med majmånad och ordentlig vår.

Under mitt lilla uppehåll härifrån har vi skaffat en köksö. Först tänkte vi ju bygga en med  samma material som vårt Kvik-kök. Men den skulle bli superstor om den skulle ha två lådskåp plus utrymme för att sitta. Dessutom med all sten skulle den både bli tung och dyr och utrymmet var lite för litet för en så stor ö. Så vi tänkte att vi skaffar en som man kan flytta på från Ikea och så ser vi hur det känns. Får vi plats? Hur ser det ut?  Så vår nya ö kommer från Ikea och heter Vadholma. Var bara 2500€ billigare än ön från Kvik. Hehe. Behöver två barpallar till så att man kan sitta. Förmodligen blir det barversionen av våra matstolar från Ton. Tänkte först att den inte skulle passa in eftersom den är svart och har en träskiva och vårt kök är vitt med vita kompositskivor, men i och med att matbordet är svart blev det lite kul med ett till avbrott i allt det vita.  En kväll woltades det pizza från Fat Lizard.  Lekt med den här gladfisen.  Och ibland behöver man paus. Då är det Minibarnen på Arenan som gäller. Otroligt störande barnprogram men lilla B älskar det.  En kväll hade vi besök. Jag lagade en hollandaisesås som skar sig, gjorde om den och den blev perfekt. Tack Markus Aujalay.  Sen biff på det. Livet  blev så mycket enklare med köksö. Hade verkligen saknat en yta att hänga vid, hacka saker på och servera en buffé. Nöjd.

2 Comments

 • Emma

  Gillar också det svarta mot det vita. Kontraster är det bästa i livet, för att citera Isabella Löwengrip 😉 Anyway, tänkte även fråga var ni köpt ett svarta matbord?

  • Lina

   Hallå! Tack, ja kontraster kan vara en himla bra grej! Kul också att Löwengrip kan få komma in i sammanhang ibland 😀

   Vårt matbord är en svart marmorskiva från min mans barndomshem som legat i min svägerskas förråd senaste tio åren. När vi skulle flytta och jag letade efter ett runt bord frågade min svägerska om skivan var intressant. Vilket den var. Beställde sen benen från ett svenskt företag som tillverkar på beställning. Skruvade på en fanerskiva på benen som vi målat svart och la marmorskivan ovanpå. Så inget enkelt svar på den frågan 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *