Gravid,  Random

Sockermorgon

Hej från Fiskehamnens hälsocentral. Här hänger jag idag och gör sockertestet. För er som inte vet så är det det ett test man gör för att kolla så att man inte har graviditetsdiabetes. Man kommer hit tidigt på morgonen, tar blodprov och dricker därefter en sockersörja. Sen sitter man här en timme och efter det tar man nya blodprov, sen väntar man ytterligare en timme och tar ett till. Allt det här på fastande mage. Vissa som verkligen behöver äta på morgonen tycker att det här är helt hemskt. För sådana som jag som snarare har det tvärtom går det ganska bra. Särskilt när man blir uppskickad till en helt tom våning när man väntar och slipper trängas med alla andra i labbets väntrum.

Annars är det redan onsdag och jag har inga planer för den här veckan. Känns mer som regel än undantag numera. Det är dessutom påsk den här helgen och i vanliga fall så ÄLSKAR jag påsken. En favorithögtid på året. Vi firar den alltid i Ingå hos min faster med stor påskmiddag med släkten. Mina föräldrar och min syster brukar också vara här och allt är bara sådär roligt och mysigt. Ja, förutom i år då. Igen. Mina föräldrar skulle varit här nu men bokade om sina biljetter. Så ingen påsk i år heller. Men att, kanske familjepåsk nästa år. Hoppas på det.

Nu ska jag springa ner och ta mitt sista blodprov för den här gången. Ha en fin dag hörrni.

 

Update 20:35. Kul att jag var så kaxig imorse med min glukosbelastning. Förra gången (2019)  jag gjorde provet gick jag direkt till ett café och åt frukost efteråt. Nu i och med att allt är stängt fick jag åka hem med lokaltrafik och sjutton timmars fasta i kroppen. Mådde så dåligt när jag kom hem att jag var både yr och kallsvettig. Åt två smörgåsar, drack en halv liter mjölk och sov två timmar. Så mycket för att må bra 🙂

Pratade med min svenska kompis Frida efteråt och fick reda på att man inte gör glukosbelastning i Sverige om man inte har någon historik av diabetes. Istället tar man bara ett stick i fingret hos varje besök hos barnmorskan för att kolla blodsockret. Där lärde man sig något nytt om skillnaden mellan Sverige och Finland. 

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *