Mat

Stekpannebröd

Bakade stekpannebröd till frukost imorse. Stekpannebröd är det perfekta brödet att baka om man vill ha något supergott supersnabbt. Ett bröd man nästan alltid har alla ingredienser till hemma utan att behöva handla. Man behöver bara rota runt lite i skafferiet och 15 min senare är bröden klara. Poff.

Du behöver 
50 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
5dl mjöl (du kan också byta ut delar av mjölet till tex rågsikt)
2,5 dl mjölk eller naturell yoghurt/fil

Blanda ihop de torra ingredienserna, nipsa (heter det så?) ihop det torra med det rumsvarma smöret till smulor med fingrarna. Häll på mjölken/yoggin/filen (jag tog hälften mjölk, hälften turkisk yoghurt) och rör ihop till en kletig deg. Dela i sex delar och kavla ut varje del med lite mjöl till ganska tunna plättar. Stek därefter i en torr panna på medelhög värme tills bröden får färg. Några minuter på varje sida. Servera direkt med smör och ost på. Supergott. Vill du skoja till det lite kan du servera dom med smör, kanel och socker. Lite som pinnbröd fast inomhus. 
Testa vettja!

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *