Bernie,  Hem,  Inredning

Samsovning och balkonger

Familjens yngsta person var ingen solskenshistoria igårkväll. Efter om och men fick han flytta in i vår säng och sova mellan oss. Vi är ju inte dom där föräldrarna som annars pysslar med samsovning. När Björnen var ny i våra liv bodde han i en bedsidecrib innan han vid ett halvårs ålder flyttade till en ordentlig spjälsäng. Där har han bott sen dess. Man har ju läst om föräldrar som beskrivit samsovning som något himla mysigt som gärna görs tills barnen är långt över dagisåldern. Har ibland funderat på det där. Kan det vara mysigt?

Efter en natt samsovandes kan jag konstatera att alla tre i den här familjen är helt förstörda. Det är liksom inte kul att ha någon sovandes på ens ansikte, att bli sparkad i magen (utifrån&inifrån) eller bli väckt genom att få små fingrar intryckta i ögonen på en. Inte mysigt alls. Kanske en annan sak om man har väldigt lugna barn, men har man en virvelvind till knatte så är det allt annat än mysigt. Så idag vi är hemma alla tre. Igen. Så mycket för att vara tillbaka på dagis.
Annars så funderar vi ju mycket på huset vi numera bor i. Som ni kanske märkt. Varje dag har vi massor med frågor (mest jag). Vad ska vi göra här? Hur ska den här ytan möbleras? Färg? Belysning? Växter?  När våren nu så småningom dyker upp så får vi ju plötsligt två terasser, en balkong och en trädgård till vårt förfogande. Så mycket mer yta att mysa till. Här har vi vår inglasade balkong som borde få någon form av loungegrupp, matta, ljusslinga, växter. Allt det där som man drömt om under sin jakt på nytt boende. När vi letade nytt hem var balkong ett av våra främsta krav. Här är vi nu, med ett hus med flera uterum. Ah så kul!

14 Comments

 • Mamman

  Det där med att sova ihop med barn har jag aldrig klarat. När ni var små och kom om nätterna, fick ni somna hos oss, sen bar vi tillbaka er till egen säng. Har väldigt svårt att sova med någon nära. Varmt och svettigt och en massa bök

  • Lina

   Haha, jo det kommer jag ihåg. Men håller med. En sak när man ammar och knatten ligger still men när dom blir äldre så är det inte riktigt lika kul. 😀

 • Alexandra

  Vi löser det så att vi flyttar barn och madrass o hela faderullan, o så får hon sova på golvet bredvid oss istället ifall det är någon stökig natt. Det funkar fint o alla får sova. Om vi är t.ex. på tumis på lande så samsover vi nog i samma säng ibland, tycker det är urmysigt! Men tre pers i en dubbelsäng är en för mycket 😉

  • Lina

   Verkar ju vara en smart lösning det där. För precis som du säger är tre personer i en dubbelsäng en för mycket. Haha. Ska se om den lösningen funkar bättre nästa gång han inte är en solis på kvällskvisten. Tack!!

   • Alexandra

    Lönar sig att testa! Däremot kanske det funkar bättre för barn som annars också ren flyttat till vanlig säng från spjälsängen, dvs om man inte vill jaga nån som kryper, rymmer o försöker gömma sig hela natten 🙂

    • Lina

     Haha, vår B är definitivt den där kategorin som man jagar. Dygnet runt. Just därför spjälsäng är en så fantastisk uppfinning 😀

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *