Gravid

På inköpslistan: Babysaker

Inlägget innehåller annonslänkar


Fördelen med barn nummer två är ju att man redan har det mesta i materiell väg klart. Nu är jag i veckan 26 och vid det här laget med lilla B i magen hade vi redan tagit oss igenom halva listan. Till Bernies lillebror har vi än så länge inte köpt någonting. Så småningom ska vi ta tag i det också, men det är ju inte så mycket som behövs den här gången. Vissa av våra babygrejer är dock utlånade till vänner så att få tillbaka dom i något skede är också på att-göra-listan. Men det tar vi sen.
Men några grejer ska också inhandlas den här gången om än inga större mängder.


Vagneriet: Bugaboo Extension-kit. Vi har en Bugaboo Donkey2 som går att göra till en syskonvagn. Himla praktiskt. Det var en av de främsta anledningarna till att valet föll på just Donkeyn och inte Foxen. I och med att Bernie inte ens kommer att vara två år när lillebror kommer så är syskonfunktionen på vagnen superbra. Med ett extensionkit kan man enkelt göra vagnen dubbel och tvärtom enkel beroende på hur många barn man ska frakta (låter som om jag kommer att ha en hel koloni med ungar). Enda som jag funderar över är att vår vagn är en Donkey2. Numera finns Donkey3 och färgen Steel Blue som vår vagn har finns inte mera i sortimentet. Ska kolla med butiken i gräsviken där vagnen kommer ifrån om dom har något kvar i Steel Blue. Alternativet är en Donkey3 extension i grått eller svart. Som tur passar även den senare modellen på Donkey2s chassi.

Skötväska: En ny skötväska är ett måste. Innan jag blev förälder trodde jag av någon anledning att en skötväska var en onödig pryl. Tänkte att man bara kunde slänga in en blöja i sin vanliga handväska och åka iväg. Köpte därför en superduperbillig väska från Sostrene Grene (15€) som idag är så sönder och luktar så illa att det är oklart varför vi inte bara slängt den. Grejen är att man behöver verkligen en skötväska, en tålig sådan med många fack som klarar av det flängiga livet. Något jag lärt mig av mina snart 1,5 år som mamma. En skötväska är svinbra i och med att man alltid har med allting man behöver oavsett vem det är som har hand om barnet. Så ja! Ett måste-köp. Tycker den här är superfin!

Till sängen: Bernie har två uppsättningar med lakan som vi varierar mellan. Med ett till barn i huset behövs fler uppsättningar av både påslakan, underlakan och madrasskydd. Bernie borde även få ett nytt täcke så att lillebror får ta över det från mammalådan. Älskar allt från Garbo&Friends och är lite extra kär i den här. Sen tycker jag dom här från Hemtex är superfina.

Bärsjal: Vi har en superbra bärsele från Babybjörn. Men jag kände att jag saknade något för den allra första tiden då bebisen bara vill vara riktigt nära dygnet runt. Bernie var dessutom bara 48 cm när han föddes så selen var länge för stor. Tanken slog mig redan då med Bernie, att med nästa barn ska vi ha en bärsjal också som man kan ha redan på BB. Spanat in mig på den här. Åh så fin! Tillverkad av ekologisk GOTS-certifierad bomull. Älskar alla deras mönster.

Kläder: Det mesta finns redan ärvt och klart för bebisen i klädväg. Men jag tänker att han ska få något alldeles eget plagg för den första tiden. Något jag lärde mig med Bernie var att de första veckorna föredrar man att klä bebisen i Onsies och inget annat. Bodyn började vi med när han vuxit ur storlek 50 och börjat med 56 (tog ändå nästan två månader). I och med att lillebror dessutom är en sommar och ingen novemberbebis kan man ju somra till det lite. Tycker att allt från Konges Slöjd är ljuvligt. Har redan en del saker därifrån, bland annat muslinfiltar i samma mönster som onesien här ovan. Sen älskar jag den här från Livly. Allt från Livly är så mjukt så mjukt.


Mjukis: Lilla B fick ju en kanin av oss innan han föddes, en kanin som till och med hängde med till BB. Första året var det vi som hade med hans kanin överallt. La den alltid bredvid honom när han skulle sova och såg till att den alltid var med. Han brydde sig inte så mycket om kaninen (som kallas Barney) i början tills en dag något hände. Samma vecka som han började dagis blev kaninen livets viktigaste ägodel. Nu ska den med överallt. Den ska släpas runt i tid och otid och det är katastrof om den försvinner. Borde köpa en exakt likadan eftersom att tvätta den i nuläget är helt omöjligt. Hemska saker om den skulle försvinna. Så tänker att Bernies lillebror också ska få en mjuk bästa vän. Hittade den här supergulliga apan som ser ut som en framtida bästis. Kanske den också blir livets viktigaste ägodel en dag?

EXTRA: SleepCarrier. Det här är kanske totalt onödigt, vad vet jag? Men i och med att vi numera bor på en kulle och oftast parkerar vagnen i garaget så tänker jag att en SleepCarrier skulle vara praktisk. Med Bernie bodde vi ju på första våningen så det var bara att rulla in vagnen i lägenheten när vi kom hem. Nu har vi fyra trappor upp från garaget så funderar om en sådan skulle underlätta livet lite. Man bär ju redan 2000 andra saker så varför inte göra det lite enklare? Tänker att om man har en SC i liggdelen så är det bara att lyfta ur delen varje gång man kommer hem, som en liten väska. Någon som testat?

Utöver det här så kommer det såklart lite annat smått och gott. Nya nappar från Bibs, blöjor och mindre flaskor. Sånt som man köper de under sista veckorna. Sen så. Sen är vi redo.

 

 

 

8 Comments

 • Josefin

  Fick barn för en månad sedan och en av de sista inköpen vi gjorde var sleepcarrier från najell. Är det köp som även visat sig vara bäst ?
  Underlättar när vi ska ner till bilen, iväg med vagnen eller man bara byter rum och inte vill väcka en sovande bebis. Dessutom är den väldigt mysig och bebisen trivs toppen i den ?

  • Lina

   Till att börja med stort grattis till dig och din en månad gamla bebis. Så fint! Tusen tack för inputen. Har en handgjord korg från Ghana som Bernie bodde i när vi var hemma (flytta från rum till rum) och det är verkligen så bra. Men just det där med att ta sig till och från vagn, med trappor och grejer så verkar det himla bra. Har fått flera dm:s på instagram om just den där produkten så den verkar vara en höjdare.

 • C

  Jag är också gravid med baby nr 2 och storasyster kommer vara 2 år 3 månader när lillen kommer. Tänker också som du att det säkert är bra med bärsjal då det med första barnet tog lång tid före selen gick att använda. Dock föddes hon i mitten av en varm junimånad och första månaden kunde vi inte ha henne riktigt nära längre stunder då det var så sjukt varmt både ute och inne (bodde då högst uppe i ett 30-tals hus). Så sjal hade nog aldrig funkat för oss ändå ?

  Det är väl värt att tänka lite i samma banor när det kommer till kläder överlag för en sommarspädis. Vår unge var mest klädd i kortärmad body eller ett par trosor och sov i enbart blöja. Det där med sommarkläder är ju lite knepigt för det kan ju lika gärna vara upp mot 30 grader eller så typ 15 grader och regn ?‍♀️

  • Lina

   Men grattis!! Har du skrivit det här förut och jag bara glömt det? Om inte så wooop, välkommen till snart två barnsklubben. När har du bf? Alltid fint med sällskap!

   Bra poäng det där med värmen. Man hade ju inte det problemet med novemberbebis. Inte alls faktiskt :D. Skulle det dock bli superdupervarmt med vår juliknodd så har vi AC i huset. Sånt gillar man ju efter några somrar där man sprungit ut och in i diverse butiker på jakt efter en Tuuletin. Men ja kanske man också borde inhandla någon kortarmad body, såna har vi inga alls av. Å andra sidan använde vi inga bodys förrän han var närmare två månader och då är vi ju redan inne i september.

   • C

    Tack! Nej, har inte skrivit det innan. Har bf i mitten av september så det är ett tag kvar. Roligt att följa dig som nu har och kommer att ha ett till barn i samma ålder!

    Uppskattade förresten ditt andra inlägg om VAB i Finland – hade ingen aning om att det var så annorlunda mot hur det är i Sverige. Vi planerar flytt till Finland inom närmaste åren, så känns relevant att börja ha koll på sådana saker. Jag är ju finlandssvensk och har många vänner med barn i Finland men just VAB har aldrig kommit på tal.

    AC låter super för heta somrar, vare sig man har en spädis eller inte ?

    • Lina

     Så kul. Återigen stort grattis. Kul att ha med dig på resan!

     Roligt att höra. Förstår att det inte är något man har koll på. Det hade ju inte jag heller innan jag började jobba. Blev faktiskt jätteförvånad över att det var så. Trodde också att det var en självklarhet med ett VAB-system i landet som anses vara bäst i världen att vara mamma. Så det kan vara en bra grej när ni sen återvänder hit att ni kollar med framtida arbetsgivare i förhandlingsläget vad som gäller vid VAB. Så att en obetald sådan sen inte kommer som en överraskning. När tror du att ni flyttar tillbaka och i såfall vart? Kram

     • C

      Bra tips att höra med arbetsgivaren sen!

      Vi har pratat om att flytta om ett år eller lite mer men får nu se lite här med corona och jobbsituationen. Vi har båda bra jobb i Stockholm och tyvärr är ju arbetsmarknaden inte helt lika het på andra sidan viken. Hur som blir det nog Helsingfors eller Esbo vi flyttar till. Vi kan dock inte riktigt bestämma mig oss om vi vill bo i lägenhet i stan eller om det kanske skulle vara mysigt med hus. Båda har ju sina fördelar!

     • Lina

      Uh! Spännande. Vi hoppas att läget lättar (och arbetsmarknaden) och att ni hittar drömjobben <3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *