Funderingar

Restriktioner och en planerad resa

Mer restriktioner åt folket säger dom. Kul. Förstår såklart att det sker av en anledning men deppig kan man ju få bli av det hela ändå. Ett år med mer eller mindre restriktioner börjar kännas. Kanske det gråa vädret utomhus inte heller gör saker och ting enklare. För min del hade våren och solen gärna fått komma nu. Smälta bort all stenhård snö vi har utanför dörren och gnistra med sina solstrålar. Mitt humör har inte varit på topp på den senaste tiden och fler restriktioner gör ju inte den saken bättre. Jag hoppas att det är som regeringen säger, att det här är slutspurten. Jag vill inte läsa om fler små företag, verksamheter och restauranger som går i konkurs. Kommer vi bara ha stora kedjor kvar när allt det här är över? Jag hoppas inte det.

Är ändå tacksam över att vi har så liten spridning i det här landet (jämfört med resten av världen) och att våra dödsfall varit relativt låga. Men ja. Ska försöka tänka framåt.

På tal om framåt. Så kan det hända att jag kommer att låta lite världsfrånvänd nu efter min utläggning om rona. Men jag har tänkt boka en resa. Officiellt borde jag bli mammaledig i slutet av maj, men jag insåg häromdagen att jag har nästan 25 semesterdagar att plocka ut. Så tänkte passa på att göra det innan mammaledigheten. Planen är att jag och lilla B ska flyga direktflyg till Göteborg och bli upphämtade av mina föräldrar (som förhoppningsvis är vaccinerade då) och sen vara i Värnamo i tio dagar. Jag har inte sett min bror eller moster sen lilla B var nyfödd och i juni har jag flygförbud och sen är jag tvåbarnsmamma. Det är maj eller inte alls.

Har dessutom en del byråkrati jag måste fixa på plats. Jag är ändå svensk medborgare och Sverige är mitt hemland. Vi ska såklart testa oss före/efter och eftersom jag ändå har semester kommer lilla B inte skutta tillbaka till dagis efteråt. Har även köpt en resevagn (Bugaboo Bee) som borde dyka upp här nästa vecka. Tror det här blir bra. Kommer köpa flygen avbokningsbara så att om omständigheterna då är helt åt helvete kan man alltid avboka. Men i bästa fall blir det Värnamo i maj. Dröm. Ska äta den här glassen som är livets bästa glass. Varför finns den inte här?

Ps. En sak som jag ser fram emot efter pandemin är att man äntligen får sluta försvara sina val. Val som egentligen är normala saker som man gör, men som numera anses göra en till en dålig människa. Ser fram emot en tid då man inte behöver försvara att man ska hälsa på sitt hemland, försvara att man åker lokaltrafik, försvara att man äter lunch på en restaurang, försvara att man träffar en vän, försvara att man blivit gravid i en pandemi, försvara att man har en middag med tre kompisar hemma, försvara att man går till frisören. Ett liv utan dåligt samvete och där människor inte tävlar om vem som är den bästa människan eller för den delen hänger ut den ”sämsta”. Det ser jag fram emot. 

Puss.

10 Comments

 • Veera

  Är så jävla mycker va samma åsikt med dedär att försvara sig! Kan int typ sätta på ig story nåt utan att tänka att vad tänker alla andra

  Kör hårt och åk till Värnämo, såklart ska du! O ingen behöver ha en åsikt om de (kommer såklart att ha)

  • Lina

   Åh känner så igen det där. Att ojoj det här kan jag inte sätta för att då kommer någon ge mig skit osv. Men äh, skit samma. Då får dom väl göra det tänker jag. Det är inte som att någon av oss har stora partyn eller reser till Maldiverna for fun. 😀

  • Lina

   Ja exakt. Det är vi lite trötta på allihopa tror jag. Allt himla ursäktande. Hör mig själv säga massa dumma ursäkter hela tiden och nu känner jag att jag ska sluta med det. Be om ursäkt för allt och istället bara stå för valen man gör.

 • Steph

  Coronatestar du dig och sätter er i karantän så vet jag inte om jag ser att problemet är så stort ? är själv på stugan tidvis i ett annat landskap, men det är ju bara jag och mannen oavsett om vi är hemma eller på stugan. Enligt vissa gör vi ju ändå fel, men man kan inte sluta leva helt.

  • Lina

   Äsch, vid något skede måste man sluta bry sig om vad alla andra tycker och stå upp för sina egna beslut. Stugan är väl det säkraste stället att vara på tänker jag. Kör på stuglivet så länge ni vill. Tyckte själv att det var superskönt att bo i Ingå under våren när även Niki jobbade hemifrån.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *