Mat

Mina tre bästa råsafter

I höstas fick jag en matberedare av mina föräldrar. Förutom matberedarfunktionen har den även en mixer, juicepress och kanske det bästa av allt, en råsaftcentrifug. Har alltid tänkt att en råsaftcentrifug är en onödig maskin att äga. Ni vet en sån som är en fin tanke men i praktiken bara står.  Men nu så här flera månader in med denna maskin i min ägo är det den delen av maskinen jag använder allra mest. Råsaft är ju så jäkla gott och inte alls lika ”köttigt” som en smoothie. Plus att lilla B älskar juice (men hatar ljudet av maskinen). Men mina topp tre kommer här.

 

  1. Morot-Apelsin-Ingefära. Det här är helt klart den juice jag gör oftast. Kombinationen fungerar så bra ihop. Söt, lite sur samtidigt som ingefäran river till. Brukar ta 50/50 morot och apelsin och slänga i en liten bit ingefära. Blir alltid bra.
  2. Kiwi-Päron-Äpple. Den här gula juicen blir klart bäst på inhemska lite sura äpplen som smakar mycket och gärna pågränsen till övermogna päron. Juicen blir mjuk av päronet samtidigt som kiwin ger lite fart och fräs.
  3. Selleri-Äpple-Ingefära-Lime. En grön juice som får en att känna sig lite LA-trendig. Ha! Slänger även i lite spenat ibland om jag vill ge den extra färg. Fräsch, hälsosam och samtidigt lite fartfylld.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *