Random

Hemmatorsdag

Idag är det precis som de flesta andra dagar hemmakontor här. Körde Björnen till dagis på morgonen och när jag kom hem satte jag igång en brasa och gick upp för att koka kaffe, tryckte på On-knappen och ingenting hände. Trodde för en liten stund att vår Moccamaster gått sönder innan jag insåg att hela huset saknade el. Kul. Jag som förstår noll av el. Är relativt händig annars, men konceptet el är för mig ett mysterium.

En stund senare hade Niki tagit reda på att hela vårt område drabbats av ett elfel. Sånt gillar man ju. När det inte är ens eget fel. Inte som när man var 22 och glömt att betala räkningen och fick ringa Helen och skämmas. Men den här morgonen överlevde jag utan både el och kaffe på morgonkvisten innan den drog igång igen. Tur det eftersom vårt hus är eluppvärmt (element, golvvärme, varmluftspump) och inte ens eldandet klarar sig utan el. Otroligt intressant läsning det här va?
Här hänger jag idag, på plan ett i huset och eldar brasa.  Måste fixa någon form av måttbeställd dörrmatta här. Klinkern vid ingången håller sig ren i sådär tre minuter.  Häromdagen kom föresten lilla B hem med sitt livs första teckning. Fick lite dåligt samvete över att hans första teckning inte skapats på hemmaplan utan på dagis. Var ändå lite nyfiken på hur han lyckats med det här? Jag menar, han har inte fått måla hemma eftersom han fortfarande äter allt, plus kan sitta still i en sekund i taget. Men tydligen hade den här skapats på typ 2,5 sekunder innan resten av färgen samlats på hans kläder och mun. Ska rama in den här. Ser ju nästan ut som min Alina Sinivaara målning på övervåningen. Skoja. Nej, men livets första teckning är ändå något man ska spara! På tal om fint så är ju tulpansäsongen ändå något av det bästa vi har så här års. De här fick jag av min svärmor i söndags. Det var den vardagsrapporteringen från händelsernas centrum.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.