Random

Mitt i veckan

Idag är det Nikis tur att hänga med B till dagis och jag jobbar hemifrån. Igår var det min tur på dagis och det var första gången som det kanske inte kändes så bra. För min del. Började fundera på om jag är en dålig förälder som låter honom börja när han är så här liten. Om det är för mycket begärt av en så liten person att bli en del av en så stor grupp. Usch, jag vet inte. Kanske skuldkänslor är helt normalt vid dagisstart? Det kommer ju att bli bra. Får bara ge det lite tid.

Annars har ju vårt liv invaderats av mängder snö. I och med att vi bor i ett så litet husbolag (fyra hus) så skottar vi själva. Det har blivit några vändor med skottningen de senaste dagarna, men jäklar vad tacksam man varit på mornarna när vi ska åka till dagis och man rullar iväg i en snöfri varm bil. Uppvärmt garage så här års är guld. Helst av allt skulle jag ha dragit B i en pulka till dagis som alla andra verkar göra, men vårt dags ligger 10km härifrån och riktigt så kul vill vi inte ha det.

Jag är nu i gravidvecka 16 (17 på fredag) och mår just nu himla bra. Den där bedövande tröttheten och illamåendet verkar ÄNTLIGEN ha lämnat mig och nu mår jag finemang igen. Magen börjar växa till sig och jag ser mer och mer gravid ut. Tror till och med att jag känner bebisen lite då och då som ett fladder. Mys. Känns ändå otroligt orealistiskt att vi ska få en till liten familjemedlem. En minibebis igen. Man har hunnit glömma bort hur små dom är. Lilla B som bara var 3,2 kilo och 48cm lång när han föddes kändes som världens minsta människa. Så fint att vi snart ska få gå igenom det en gång till. I mitten av februari har vi nästa ultraljud. Hoppas att allt är okej med den lilla typen. Något jag lärt mig den senaste tiden inte är något man ska ta för givet. Men vi hoppas! Sist men inte minst. Min födelsedagspresent till mig själv ser ni på bilderna. En ny kappa som är lite oversized. Kan med andra ord ha den både under graviditet och efteråt. Grattis Lina önskar Lina. Vill ni också ge er själv en present så hittar ni den HÄR (obs: affiliatelänk).

Häj!

 

 

6 Comments

 • Mimmi

  Alltså jag jag har själv inga barn ännu, men ville bara kommentera att såhär som utestående så lyfter det verkligen 0 känslor att man sku vara dålig förälder ifall man sätter barnet på dagis som litet.

  • Lina

   Tack Mimmi för peppen. Nej, såklart. Så tänker jag ju aldrig heller om föräldrar och dagisstart. Är bara enklare att döma sig själv 🙂

 • Amanda

  Så fin jacka! ✨

  Jag blev själv chockad över mängden skuldkänslor man redan behövt känna som förälder. Men jag tror man bara måste försöka släppa de känslorna och veta att man gör sitt bästa. Vare sig det handlar om amning, sömn eller dagisstart. Jag tror dagis kan vara hur bra som helst för B. Han verkar ju också så aktiv och det gör säkert gott för honom att få leka med andra barn och han lär sig säkert massor nytt på dagis. Men ville alltså bara säga att du/ni gör nog inget fel och jag tror att det blir lättare efter en stund! ☺️

  • Lina

   Tack fina du. Nej, du har rätt och än så länge så verkar det vara toppen för B. Han klättrade nog lite på väggarna här i slutet (bokstavligt). Förutom att det faktiskt har gått kalas så sover alla bättre och det är ju inget man tackar nej till. Hur går det för er? Börjar O till hösten? Kram

   • Amanda

    Härligt! Och så bra att ni också har fått sova. Jo, vi har ansökt om dagisplats till augusti. Det lär vara svårt att få plats här var vi bor, men hoppas verkligen vi får något av våra önskemål. Tack allt är bra med oss, lite tråkigt när alla aktiviteter är på paus och alla lekrum stängda, men tiden går nog väldigt fort och som tur kan man alltid gå ut och åka pulka och träffa människor utomhus 🙂 Sköt om er och lycka till med den nya vardagen!

    • Lina

     Yey. Vi hoppas att ni får ert första val. Som tur är det lite enklare med dagis under hösten än våren, även om man bor på barntäta Drumsö :). Förstpår det där med saknaden av aktiviteter. Kanske därför just dagis kändes bra för B nu eftersom det liksom ändå inte fanns något att göra. Vi hoppas att livet snart återgår till det normala med öppna förskolor och andra roliga aktiviteter. Tack detsamma! <3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *