Helg

Helgen

Vi tar ett klassiskt helginlägg med bilder från dagarna som gick. Fredag morgon och lilla B skulle till dagis. Hans officiella dagisstart var idag men han fick hälsa på både torsdag och fredag. På vägen i bilen (tar lite för lång tid med lokaltrafik) kom jag på att jag glömt bort att äta något. Inte så smart med tanke på att jag ändå skulle vara på dagiset några timmar och att illamåendet slår till om jag slarvar för mycket med maten. Men så åt jag lite desperat en av Bernies grötklämmisar samtidigt som jag körde och mådde bättre. Bra jag är på att vara vuxen va?Jaja. Efter dagis åt jag en lunch på stan med min vän Eva och hennes tre veckor gamla son S. Både S och B sov lugnt i sina vagnar och jag och Eva hann prata ifatt oss ostört. Lyx. Efter lunchen tog på vi en promenad och B vaknade i lagom tid till att han och jag skulle till nästa programpunkt för dagen. Nämligen hem till Bernies faster Hanna på Skatudden. Där fick jag hjälp med färgval till vårt sovrum (yey!!) och sen kom min andra svägerska Linda med barn. Fullt ös. B passade även på att bada med sin sex månader äldre kusin V. Vid sjutiden rullade vi hem, lagade middag och tog det lugnt. Var så otroligt glad över att det äntligen var fredag. Kändes som en lång vecka. Sous-vidade kycklingfiléer och åt tillsammans med smaschade potatisar, bea och bönor. Lördag morgon solen sken och snön var gnistrande vit. Vårt hus såg soligt ut! Jag var så lycklig i själen över att få uppleva lite sol. Man mår ju bra! Gick på stan och lyckades äntligen köpa en pulka. Inte lätt att hitta sådana numera. Promenerade ner till salutorgetoch njöt av att alla verkade varav så glada. Kallt var det också. Helt ok så länge solen skiner. Allt är förlåtet. Åt burgare på Story Saluhallen och träffade några vänner genom att bara sitta på samma ställe i två timmar. Under tiden sov Bernie utanför i vagnen. Saluhallen är verkligen en fantastiskt vacker byggnad. Jag och lilla B. Här fick jag lyfta upp honom eftersom han plötsligt hade bestämt sig för att sikta in sina små steg mot kajkanten. Fullt fokus när man är på vift med en toddler. Sen gick vi till Obban och testade den nya pulkan. Han var inte jätteimponerad och när mörkret la sig åkte vi hem igen. Fick finbesök av Y och S som kom med blommor och presenter till mig. Gulliga!!! Jag lagade vodkapasta och serverade vin till dom som ville ha det och alkoholfritt till mig. Här läste Sabina barnboken dom båda hade gett till B i födelsedagspresent i november. Boken heter Vi är Lajon och är illustrerad av Ylvas syster Jenny Lucander. En OTROLIGT fin men sorglig bok. Sabbe läste högt för oss och vi alla grät en skvätt. Boken är även vinnare av  Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2020! Heja Ylvas syster Jenny.

 

Vid ett åkte mina favoritkvinnor hem och jag kastade in handduken och kröp ner bredvid min man. Söndag och jag upptäckte att min nya favoritförfattare släppt en ny fristående bok. Började lyssna med GLÄDJE! Lyssnade och pausade för att leka med min son som vi inte riktigt orkade klä på söndagen i ära. Men sen på kvällskvisten gled vi till lekparken och hängde en timme. Luft behöver man ju när man är både liten och stor.

Slut på helg.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *