Random

Födelsedag, dagisstart och tråkiga ting

Igår fyllde jag 32 år och det firades med frukost på sängen och massa paket. Fick en handväska i svart läder och en hudkräm av Niki och två vackra fat från Rörstrands Ostindia som jag samlar på av mina föräldrar. Fick även en fin handduk av min svärmor med mina initialer på. Lucky me. I och med corona gjorde vi inget särskilt under själva dagen. Tog en sväng ut, handlade massa godsaker och lagade en pangmiddag på kvällen. Blinier med löjrom till förrätt, biff med smashade potatisar, bea och bönor till huvudrätt och vit chokladmousse med hallonsås till efterrätt. Lyxig middag hemma med tända ljus. Det enda som saknades var ju ett glas rödpang, men får spara den varan till när jag fyller 33 istället. Drack en alkoholfri indian pale ale istället och det gick ju också ner. Efter middagen såg vi Sagan om Konungens återkomst på Netflix och skrattade åt hur många repliker vi kunde utantill. En mysig kväll helt enkelt.Presenter till mig!Björnen har lekt massor, både ute och inne. Sousvidade en ytterfile som låg där med kryddor och smör i 2,5 timme. Nam!Nam nummer tre.

Annars har det varit en händelserik vecka på gott och ont. Bernie hade sin första dag på sitt nya dagis idag. Han har en mjuk inskolning på två veckor så idag var vi bara där och lekte utomhus i 1,5 timme. Känns läskigt at vi snart ska börja lämna honom, men tror det blir bra. Varken jag eller Niki har aldrig varit särskilt oroliga eller ängsliga av oss som föräldrar och med en dagsisstart tror jag den egenskapen kommer till nytta. Hoppas att lilla B ska ha det bra.

Det onda som hände var att en av mina bästa vänner fick ett fruktansvärt besked i början av veckan och det har känts både sorgligt och orättvist. Man vill ju sina bästa vänner det finaste i livet, inte det sämsta. Tungt med saker man inte kan förändra eller göra något åt. Ibland blir man arg på livet.

Men hoppas ni har haft en bra start på det nya året. Ta hand om er där ute.

2 Comments

  • C

    Låter ju som en bra dagisstart och toppen förutsättningar för B om ni som föräldrar är lite laid back ? Eller här är jag väl biased, men så upplever jag att jag och min man är och det har verkligen gått superbra. Dottern skolades in när hon var 1 år och 2 mån och har ÄLSKAT det från dag 1. Många gånger springer hon till hallen för att klä på sig ytterkläderna direkt när hon har vaknat, och hon har sällan tid att vinka hejdå när vi lämnar henne ?

    Stort grattis också till den lilla i magen, så mysigt!

    • Lina

      Gud vad glad jag blir för att du delade med dig om din dotters dagisstart. Känner mig ibland skit och funderar på om jag är en dålig mamma som sätter honom på dagis när han är så liten. Svårt att inte brottas med dom tankarna. Men så fint att höra att din dotter älskade det från början. Hoppas på samma resultat här också! Tusen tack C.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *