Random

Smått!

 • Lagade en hummersoppa natten till nyårsafton. Den var tänkt som nyårsmiddagens förrätt. Efter flera timmar krånglandes med sopperiet gick jag och la mig med vetskapen om att min soppa var något av det värsta jag någonsin lagat. Drömde mardrömmar hela natten och vaknade svettig morgonen efter, fast besluten att soppan ska ut ur mitt hus. Så ja, den smakade skit och luktade skit (första gången jag misslyckats med något i matväg på länge). Smög ut med grytan i skogen och hällde ut den. Hade såklart kunnat hälla den i avloppet också men ärligt talat så luktade den så illa att jag var livrädd att stanken skulle fastna och att jag skulle må skit resten av kvällen. Förlåt skogen och förlåt alla Tammelundsgrannar som sett en kvinna i pyjamas med en gryta i skogen. Istället blev det jordärtskockssoppa, något som man inte kan misslyckas med. Som tur. Bild på Nyårsdukningen nedan:

 • Var på Rådgivningen idag med fisen (alltså checkarna man gör som gravid) och hade konstigt nog gått ner i vikt, fast vi inte setts på två månader med jul emellan. Min kost senaste månaden (rostmackor) visade sig inte vara så näringsrik. Så får hoppas att nu om jag mår bättre (mellandagarna var inte kul) ska jag skärpa till mig med kosten. Tänker mer mat mindre rostisar.

 

 • Känner att jag verkligen börjar trivas i vårt nya hus. Älskar att ha mer utrymme, att ha flera rum, två våningar, TVÅ toaletter och egen trädgård. Dessutom är det en härlig känsla att ha en liten nyårsmiddag där gäster pratar högt långt efter midnatt och att vi stör ingen. Det är ju fint!

 

 • På onsdag fyller jag 32! Borde fira, men man kan ju inte ha party i coronatider. Tyvärr. Ska se vad vi kan hitta på. Kanske något kul ändå? Va va?

 

 • Köpte alla Harry Potter filmer på Itunes (juldeal) och har plöjt en halv film per kväll för mig själv i tv-rummet. Niki är tyvärr inget HP-fan men i framtiden har jag high hopes för Bernie. Kom på hur mycket jag saknat Harry. Åh. Livets underhållning ändå.

 

 • Mina föräldrar har gått och blivit husse och matte till en liten tollarflicka. Vill man följa valpen Ally så finns hon på instagram HÄR. GULLIG!

2 Comments

 • Jennifer S

  Först: stort stort grattis till lillen i magen!!! ❤️ Blev glad när jag läste det.

  Sen: såg flera Harry Potter under juldagarna och känslan är exakt som du beskriver den. Min T hade aldrig sett filmerna så vi har nu betat igenom 5 stycken ihop!! Han gillade dem. Var otroligt kul att se med finsk text och se översättningar på alla namn (på svenska översätter man väl inga?) typ Mr Fudge blev Toffee ?

  • Lina

   Tusen tack Jennifer!!!

   Åh, så fint att du fick T att hänga med på HP-maraton och extra roligt att han gillade dom. Sånt blir man ju glad av. Tror tyvärr inte jag skulle lyckas med samma koncept med Niki. Han är en sån där som blir envisare ju äldre han blir. Men coolt av dig med finsk text, du är nog en tusen gånger bättre invandare än jag. 😀 Toffeeeee :DDDDD Haha. så nice.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *