Bernie

Dåligt humör och dom tre första orden

Herregud vad vi har slappat dom senaste dagarna. Vi har bara varit hemma, varvat Netflix med ännu mera Netflix och ätit rester. På dagarna har vi lekt med Bernie såklart som återgått till att vara en riktig solstråle efter två veckor med världens sämsta humör. Misstänker att det sorgliga och gnälliga humöret var en bieffekt av alla tre vaccinsprutor han fick för någon vecka sedan på Rådgivningen. För innan dess var han som vanligt men efteråt har han inte varit en enkel liten person att ha hand om. För första gången på länge kände jag ett desperat behov av en paus. Men efter tisdagen före jul när han var med sin farmor hela dagen kände jag att jag fick lite ny energi. Nu efter julen är B sig själv igen och är glad, rolig och energisk. Så skönt. Finns inget som gör så ont i en som när ens barn inte är på topp.

Dessutom har han börjat prata med riktiga ord som man förstår. I och med att han var så tidig med att både krypa och gå (började gå vid nio månader) så sa dom på Rådgivningen att talet kan komma lite senare i och med att han varit så upptagen med att leva rövare. Men nu har han sagt tre ord som vi förstår. Han säger pappa (baba), ost, och bäst. Haha. Ost har väl kommit ifrån att han verkligen älskar ost, så fort osten kommer fram springer han till köket (vår hund Milla gjorde samma sak) sen står han där och säger ”ost, ost, ost” tills han får en skiva ost och springer iväg. Bäst har han lärt sig från att jag brukar sjunga en egenkomponerad sång åt honom med tre ord: Bernard är bäst, Bernard är bäst bäst bäst som han alltid skrattar glatt åt. Nu har han börjat säga bäst varje gång jag sjunger bäst. Så gulligt.

Så att sånt. Nu hoppas vi att han fortsätter må bra och att jag också piggar på mig lite. Mitt illamående är bättre men energinivån är fortfarande otroligt låg. Plus att jag fryser hela tiden. Men vecka fjorton nu och när jag var gravid med Bernie vände allt i vecka 15 så det finns hopp! Min frukost idag såg ut så här. Åt den 12:30 när Björnie sov i vagnen utanför (bästa grejen med hus). Åt i lugn och ro lite jullimpa (tack svägis-Malin för den) framför Bridgerton på Netflix. När någon vaknat och tycker att bakbunkar är superkul att ha på huvudet. Söt.

2 Comments

  • Erica

    Vi har tre pojkar, alla har varit tidiga med det motoriska, men också tidiga med pratet. Framför allt med att ha ett välutvecklat och bra språk. Vi har också läst mycket för dem vilket kan ha bidragit. Och så har dom inte haft problem med bokstäver som fattas. 2/3 har aldrig haft r-fel och den tredje lärde sig ren som treåring. Så dom har talat som små gubbar, diskuterat och förklarat redan som små. Så alltid hänger det inte ihop. Grattis till tvåan förresten!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *