Random

God jul

Hallå där alla julfirare. Hoppas att ni har haft en lika mysig jul som jag. Har trots min helt nyktra julafton nästan känt mig lite bakfull (framförallt trött) idag. Men att så blir det ju lätt när man har roligt.
Vi började vår julafton hemma med att öppna lite presenter och äta julgröt. Jag fick en egen sous-vide (som jag länge velat ha) och blev superglad. Nu behöver jag inte låna min vän Ricis hela tiden. Yey. Bernie var ungefär lika intresserad av att öppna paket som han är av att äta gröt. Inte alls. Varje gång vi försökte öppna paket med honom återgick han bestämt till att sopa golvet med närmaste sopborste. Sån är han. Gjorde Ekotipsets gröt i ugnen. Bytte bara ut vaniljpulvret till vaniljsocker. Mycket god!Titta vad fin min sous-vide är! Årets julgran fick bo på balkongen. Bernie tycker ju om att riva ner allt så en gran inomhus skulle bara sluta med katastrof. Jag hade inte direkt en röd julig klänning på mig, men vad gjorde det. Körde ändå på rosa/rött läppstift för att bli liiite juligare.  Klockan två samlades vi på kyrkogården hela gänget. Även Nikis andra syster med familj som vi från början också skulle fira jul med innan vi bestämde för att dela upp oss lite för mindre grupper. Men utomhus kunde vi samlas alla vid Nikis pappas grav för glögg och julstjärnor. Efter det åkte hälften av oss hem till oss och där fikade vi med lussekatter, mer glögg och champagne. Ja, sen umgicks vi, barnen lekte, badade badkar, öppnade presenter. Dom som ville gick i bastun och vid sex-tiden åt barnen middag innan de yngsta gick och la sig och de äldre fick se på film och äta godis i vårt tv-rum på nedervåningen. Vi vuxna åt sen ett kallt julbord med lax, sallad, rom, sill och skinka till förrätt och oxfile och saffransrisotto till huvudrätt. Nam. Sen tog vi en paus och spelade julklappsspelet vilket som vanligt gick vilt till. Avslutade med efterrätt massa rödpang (inte för mig då, men för alla andra) innan familjen åkte hem strax efter midnatt. Himla lyckad kväll.
Tre bonusbilder på lilla på tagna av Emilia Nyberg till årets julkort. God jul hörrni.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *