Random

Dan före dopparedan

Tusen tack för alla grattisar och fina ord. Sånt blir man ju himla glad över. Har bara skrivit om graviditeten här på bloggen och ingen annanstans. Så än så länge är det bara ni som vet. Hehehe. Ni är i och för sig några stycken nu för tiden även om jag varit dålig på uppdateringsfronten.

Det är dan före doppardan och de senaste dagarna har varit minst sagt fullproppade med saker att fixa. Det är nämligen vi som ordnar årets familjejul i vårt nya hus och då vill man ju ha det trevligt omkring sig. Vi firar i år i en lite mindre skala än vad vi vanligtvis gör när det är Nikis familjejul (vi har varannat år). I vanliga fall brukar vi fira med Nikis alla syskon, partners, mammor och allas barn men i år firar vi endast med Nikis yngre syskon med fru/man, mamma Gaby och sex småbarn. Blir ändå liv i luckan. För att bli lite julfin så lekte jag SPA igår här hemma och färgade mina ögonbryn. Man ser ju KUL ut!Gjorde även en hårmask en ansiktsmask och så avlivade jag pälsen på mina ben. Har såklart umgåtts med den här. Titta vad fint vi har det i vår andra soffa (tv-rummet) med all ren tvätt. Vi hade nämligen ett gäng hantverkare här  början av veckan som byggde om vår tvättstuga. Vi hade en tvättstuga som såg ut som en tvättstuga men som saknade tvättmaskiner. Avloppet var nämligen igenbyggt och de tidigare ägarna hade tryckt in sin tvättmaskin på lilla toaletten på övervåningen istället. Det tyckte vi var lite dumt så vi byggde tillbaka rören och så kom vårt nya tvätttorn och installerades. Sen dess hörnni, har vi tvättat!Ikväll har jag förutom att städa, julhandla och laga mat gjort bordsplaceringar. Grön glasyr var den enda färgen som fortfarande såldes, så grönt blev det. Har även bakat lusskekatter, klätt granen och köpt några julklappar. Tur för mig att vi vuxna endast kör på julklappsspelet (budget 50€) annars hade jag haft lite mer saker på min fixarlista. En kväll åt vi biff och jag drack alkoholfri Happy Joe i skumpaglas som jag gjort hela hösten. Ser ut som skumpa men smakar inte skumpa! Men fake it til you make it. Målade även om Bernies rum under helgen. Något jag tänkte ”det här går ju fort” som jag alltid tänker. Fyra dagar senare stod jag fortfarande där och målade och målade. Man glömmer ju alltid hur lång tid förarbetet tar. Spackla, slipa, tejpa, splacka slipa, tejpa. Dessutom kan man bara passa på att arbeta när Niki har Björnen eller när Björnen sover. Så ja, tid tog det men bra blev det.

Egentligen hade jag tänkt att tapetsera hans rum om ni kommer ihåg. Men så satt jag där och räknade tapetrullar och kom fram till att det skulle landa på 7-800€. Sen så började jag tänka på min son. Han som har så mycket energi som ett kärnkraftverk och kom på att det är en tidsfråga innan han börjar riva och rita på mina fina väggar. Så jag tänkte om. Tänkte att det kanske skulle vara bra med ett barnrum där det inte är en katastrof om något ”händer”. Men med det sagt hade jag blivit jäkligt ledsen om något hände nununu med dom nymålade väggarna. Gudarna ska veta att det tog på den här kvinnans energi att fixa.

Men hur som helst så blev det en grön färg som i vissa ljus skiftar i blått och grått. Blev himla fint!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *