Landet

Fredag, sol och lodjur

Herregud vad fint det är här idag. Så fint att Niki klagade på att vårt vardagsrum är alldeles för soligt och flydde därefter in i mina föräldrars sovrum som den vampyr han är. Bernie däremot har fullt party på gång och vandrar runt och tömmer låda efter låda medan jag försöker rädda honom från saker och ting som han hittar som han inte ska hitta. Han är så snabb och så aktiv att en lugn stund med honom får man endast när han sover. Det härliga med lilla B är att han till största delen är glad jämt. Han vandrar runt som en liten som sol med världens största självförtroende. Ingenting skrämmer den pojken. Otroligt.

Inatt vaknade han vid fyra och jag gick in i hans rum för att ge honom nappen. Då gick strålkastaren på utanför fönstret, ni vet en sådan med rörelsedetektor som går på om någon rör sig i närheten. Jag som just lyssnat klart på den sista Kepler-boken och befann mig i ett tillstånd av ”lättskrämd” ställde mig vid fönstret och stirrade ut på den strålkastarupplysta parkeringen utanför. Så plötsligt vandrade två Lokatter ner för parkeringen och förbi fönstret. Den ena lite mindre och den andra en aning större än vår förra hund Milla. Där stod jag någon meter ifrån och bara stirrade. Aldrig sett Lodjur i vilt tillstånd tidigare. Vilka otroligt vackra djur. Hade varken telefon eller kamera till hands så fick tyvärr ingen bild, vilket var synd med tanke på hur nära dom var och att dom båda stod mitt i strålkastaren. Men wow, vilken upplevelse. Tack lilla B för att du tappade nappen mitt i natten.

Dagens planer är att städa huset. Just nu ser det ut som ett bombnedslag. Skyller största delen av det på min son. Efter att huset är rent ska jag laga en bolognese med massa rödpang i som ska få stå och puttra halva eftermiddagen. Sen blir det bastu, pasta och rödpang. Ha en fin fredag!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *