Helsingfors

Solrosor, bakmaskiner, bibliotek och Helsingforsvyer

Nejmen vad vackert Helsingfors är just nu. Stackars alla ickeexisterande turister som missar en så solig (ibland regnig) och färgglad huvudstad. Tur för mig som bor mitt i den. Man glömmer bort hur ljuvligt allt är när man senare under året befinner sig i mitten av en av de där månaderna där man aldrig ser solen. Men nog av Lineriets vädertjänst AB. Började morgonen med att göra som Sofia Wood tipsade om häromdagen och plockade bort alla vissna blad på mina solrosor, snittade om stjälkarna, fyllde på med nytt varmt vatten och möttes av den här synen. Nu får jag några dagar till med version två av årstidens vackraste blomma. Var tvungen att skicka ett DM till Sofia som tyckte att jag lyckats ypperligt. Yey. Packade upp den här fantastiska maskinen jag fått i present av mina föräldrar. Det är inte bara en matberedare utan även en mixer, råsaftcentrifug, juicepress och väldigt mycket mer. Om jag tyckte lådan den kom i var enorm så var innehållet också enormt. Tur att man har många köksskåp. Kolla bara in den här förvaringslådan till alla småtillbehör. Visste knappt vad jag skulle börja. Eller okej. Det visste jag faktiskt. Ville direkt testa råsaftcentrifugen med morötter, apelsin och ingefära. Jäklar vilken kraft den här maskinen har. Och vilken bra juice det blev. Kanske lite väl mycket ingefära. Slutet var väldigt rivigt. Men riv är bra!Lådan hittades av en annan invånare. Tittut! Sen hängde vi hemma hela förmddagen. Bernie tog nämligen en sovmorgon imorse och vakande 8:30 så hans första nap flyttades fram några timmar. Happy problem. Han har börjat ta sovmornar lite då och då sen vi började lägga honom 20:00 istället för 19:00. Men efter dagens första sovstund gick vi ner till Odi var vi numera hänger ofta. Det perfekta stället att bränna energi på när man är liten. Plus träffa andra bebisar. Succé. Efter Odi var det dags att gå hem längs med viken (vi bor precis bredvid Tölöviken). I den här stan kan man bo. Ett av stans vackraste caféer hittar man högst upp på kullen vid Tölöviken (på Berghälls sida). Stannade och tog en liten fika för mig själv. Passade på när Bernie ändå somnat. Hur fin är inte Konstcaféts terrass?Åt en liten bit paj och drack lite vatten. Hade redan överdoserat på kaffe för dagen. Förr i tiden kunde jag dricka upp mot 10 koppar per dag (jobbade då på morgon-tv). Numera klarar jag högst två. På kvällen lagade jag en tacopaj. Ville såklart leka mer med min nya matberedare och pajdeg är något den är perfekt för. Okej, själva pajen ser inte ut att vara så mycket för världen. Men god, det blev den.

 

Slut på måndagslivet! HÄJ!

2 Comments

  • Veera

    Blev nyfiken om dagsrytmen nu! Vi lägger också L redan 19 (ibland 18.30 för att undvika övertrötthet) och han sover nog alltid till typ 6.45-7.15 oberoende om han sommat 18.30 eller 19) men de blir super lite tid för familjen på kvällen 🙁

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *