Helsingfors

Borgbacken och botaniska

Niki bestämde sig för dags en semester (woho) och då passade vi på att uppleva staden vi bor i. Eller okej, området vi bor i. Vi köpte vår lägenhet i november för snart fyra år sedan och på våren när vi flyttat in upptäckte vi en dag ett nytt ljud. Wiiiiiii, ooooooooh, iiiiiiiiiiiiih, aaaaaaaaaaah. Ljuden av vår kära granne Borgbacken som då öppnat för säsongen. Något som aldrig stört oss eftersom det bara hörs när man går ut på gatan. Men lite kul är det. Idag promenerade vi de hundra meterna in i parken och spatserade runt en stund och kollade på folk. Där var vi inte ensamma. Wiiiiiii, ooooooooh, iiiiiiiiiiiiih, aaaaaaaaaaahEftersom Borbackens kulinariska utbud inte är något att hänga i julgranen och vårt nya kylskåp hemma inte anlänt än blev det en utelunch vid Björnparken.Åt en extremt tråkig pasta på Gastro. Det sämsta jag ätit där. Lite synd. Nikis kyckling var roligare. Tur för honom. Sen gick vi vidare till nästa pärla i vårt närområde. Botaniska trädgården. Bollade en affärsidé som vi har och lät Björnen krypa lite. Och leka nöjespark med sin faija. På kvällen efter att Björnen somnat tog jag en springtur. I och med att jag inte sprungit sedan våren 2019 tar jag det väldigt lugnt så här i början.  Vill att kroppen ska hänga med i svängarna och att det ska kännas bra. 30 minuters lugnt tempo räcker gott och väl för att komma igång. Sedan lägger jag på mer och mer för varje vecka. Målet är milen under 60 min när Björnen fyller 1. Något som känns som ett vettigt mål.

Har fått rådet att inte springa så länge jag ammar i och med att lederna och kroppen då är ”lösa”. Men nu har jag nästan slutat amma helt och känner mig peppad på att komma igång. Tricket är att springa långsamt de första tio minuterna och öka på när man fått upp flåset. För några år sedan innan jag lärde mig att springa var jag helt säker på att jag inte kunde. Gjorde då det klassiska misstaget med att springa för fort i början och vilja dö efter tio minuter. Jaja. Sen lärde jag mig och nu tycker jag att det är kul. Även om det just nu är lite kämpigt. Men att, snart är jag där igen. Måste bara ge mig lite tid. PS. Det här är världens BÄSTA tights. Sitter exakt var dom ska, är supersköna och har fickor på sidorna var telefonen ligger perfa under hela turen. Finns på Stadium och kostar 34,99€. Finns här. (ej reklamlänk)När jag kom hem och duschat lagade Niki svennetacos som vi åt framför Reckoning på Netflix.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *