Listor

En lista om 2020 hittills

En 2020 modetrend du ogillar?
Jag har kanske gått och blivit gammal? Men känns det inte som om alla badkläder 2020 visar hela rumpan? Inte min tekopp.

En modetrend du älskar 2020?
Alla chiffoniga blommiga klänningar. Typ den här (reklamlänk). Gillar starkt.

Två sommarprat som fallit dig i smaken?
Sofie Sarenbrants starka berättelse om sexuella övergrepp som barn och Gunilla Von Platens resa från folkmord och flykt i Turkiet till framgångsrik näringslivskvinna. Otroliga sommarprat. Båda.

Något i inredningsväg du vill ha?
Nya matstolar vill jag ha. Helst sex stycken. Men tänker att det är något som inskaffas i samma veva som ett nytt hem. Så lite senare i år. Tänker svart, eller trä? Hmm..

En bok du läst 2020 och rekommenderar?
Klubben av Matilda Gustavsson. (reklamlänk)

Något du ser fram emot?
Skulle vilja åka till Sverige när restriktionerna lättat. Vill ta båten över pölen, köra ner till Värnamo och träffa familj och vänner för några dagar.

Maträtt du älskat 2020?
Vodkapasta från kokboken Chez Wood (reklamlänk) Adderar även burrata eller buffalomozzarella. Lika enkelt och gott varje gång.

Något som du irriterat dig på?
Åboborna som klagat på att dom hör Rikssvenska på gatorna. Förstår inte problemet? Svenskar som är här har antagligen rätt att vara det också. Jag har själv märkt att människor kikar snett på mig när jag pratar på stan. Vad ska jag göra? Hålla tyst? Byta dialekt? Skärp er.

Något som gjort dig glad?
När Niki köpte ett nytt kylskåp häromdagen blev jag glad. Vårt förra bestämde sig för att dö och dränka vårt trägolv i köket med vatten. Golvet borde kanske bytas ut? Kul. Nu har vi dessutom varit utan kylskåp några dagar och ett liv utan kylskåp är inte som ett liv med kylskåp. Så nytt kylskåp gjorde mig glad. Väntar bara på att det ska anlända.

Höstplaner för 2020?
Tänkte faktiskt börja jobba två dagar i veckan från september framåt. En dag på kontoret då B är med sin farmor och en dag som jag jobbar hemifrån. Tanken är att ”hemifrån-dagen” ska spridas ut lite var och här i timmar under veckan när jag får tid över. Kan bli kul.

 

 

 

2 Comments

  • Smul

    Ton-stolarna är to die for, tycker absolut ni ska satsa vid en eventuell flytt sedan. Och kappan på bilden tror jag att jag har hehe, älskar den! Puss på dig!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *