Landet

En julifredag i Ingå

Började morgonen med att göra yoga tillsammans med min syster. Hon är förutom doktor i socialantropologi också utbildad yogainstruktör (utbildad i Indien). Jag är inget stort fan av yoga och tycker egentligen att det är svintråkigt, men med det sagt kan jag ibland tänka mig att göra yoga med min syster i ledningen. Hon håller nämligen en liten yogaklass för mig utan att ta in allt det där som jag har svårt för. Hon känner mig och skippar flum, den jätte högljudda andningen och meditationsbiten som jag inte klarar av utan stället blir det mer som ett lugnt träningspass. Plus att jag kan vara mig själv och få vara svindålig på alla poser utan att skämmas. Efter yoga och frukost hängde vi på terrassen. Fikade med blåbärspaj på eftermiddagen. Receptet kommer ifrån vår granne Kocka och det är det bästa receptet på blåbärspaj som finns. Alla i min familj använder det här receptet och vi har säkert gjort det i ett decennium. Borde jag dela med mig av det här? LOVAR att det är fantastiskt. Ska bara fråga Kocka om lov först 🙂 Efter att B somnat lagade jag vodkapasta med buffalomozzarella till hela familjen. Nam. Mat på fat är för övrigt något av det vackraste som finns. Senare på kvällen var ljuset sådär fint som det är den här tiden på året. Allt är så grönt och vackert runtomkring. Juli i Ingå är en kategori för sig.Tog ett sent kvällsdopp och termometern visade 18 grader i havet. Lite svalare men å andra sidan håller sig algerna borta.Nu sitter jag här tillsammans med min storasyster och dricker vin med varsin dator. Hon småjobbar, jag bloggar och däremellan pratar vi. Mys.

6 Comments

 • Jennifer Sandström

  Haha jag gick på EN yogaklass när jag bodde i Indien… Fick panik när yogaläraren började göra någon sorts ögonrörelser, man skulle kolla höger vänster upp ner och jag blev typ yr och tänkte TA MIG HÄRIFRÅN. Sen fortsatte det med ganska avancerade poser och jag var ännu mer lost.
  Men, yoga with adriene är något helt annat. Det är typ träning. Man blir både stark och glad av henne! Hennes ”yoga for weight loss” är också i ganska snabbt tempo så man blir trött (namnet ”yoga för viktnedgång” är bara där som ett clickbait typ, man kan se bortom det), tips om du är liiite nyfiken.

  • Smul

   Kompar här – Yoga for weight loss är sjukt bra! Känns mer som en sympatisk träning och man blir absolut inte uttråkad ?

  • Lina

   Haha, förlåt. Men skrattade högt av synen jag fick framför mina ögon med dig i Indien på yogaklass. Så hmla roligt. Ja, men då förstår du verkligen vad jag menar. Vi kan inte vara dom ända som känner så här. Amen. Tack för tips. Ska spana in Adrienne och weightloss. Kanske jag också fastnar? Min man hävdar dock att Yoga är inkörsporten till tyngre och farligare grejer som typ veganism, essential oils och kristaller. Hheheehhe. 😀

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *