Helsingfors

Helsingforssommar

Hejsan svejsan. Först och främst vill jag säga tack till er som läser den här bloggen. Tack för att ni finns. Dessutom vill jag säga ett extra tack till alla er som kommenterar med pepp och andra vettiga inputs. Jag blir genuint jäkligt glad för varje gång ni hejar på, lär mg något nytt eller bara säger hej. Det blir så mycket roligare när man vet att ni är med. Jag försöker som ni kanske märkt hålla ett ganska högt uppdateringstempo här (med 2020 mått, inte 2008) vilket för det mesta går bra, men sen finns det dagar där dagens program eller sedan kaosbarnet inte riktigt gör det möjligt. Meeeen jag försöker eftersom jag tycker att det är kul. Ingen bloggdöd här i sikte.

Hur som helst, vi har nu varit två nätter i stan och herregud vad det är varmt. Vår lägenhet är en solig en så här års och även om man har persiennerna neddragna så blir det en varmare innertemperatur. Vi har varit ute en hel del på vift vilket gått bra men också himla dåligt. Hehe.

En annan händelse som gjorde mig lite ledsen var när Björnen råkade dra ner min kamera i golvet igår (helt mitt eget fel, eftersom jag lägligt placerat den på stringhyllan så att kamerabandet hängde ner). Som tur fick han i alla fall inte den över sig, den väger ändå en hel del. Resultatet av neddragningen är att mitt bästa objektiv slutat fungera. Min fotoutrustning börjar annars bli en aning medtagen. Har haft den sedan 2014 (tack mamma och pappa för huset) och så småningom borde det kanske vara dags för en uppdatering. Enda är att man blir inte direkt rik av att vara mammaledig (snart vårdledig) men vi ska se. Kanske måste göra något åt saken så småningom. Igår hängde vi med Jonski i Esplanadparken på lunch. Hon jobbar i stan på tisdagar så då kan man passa på att ses. När Björnen somnat i vagnen tog jag en svängom på stan. In i lite AC-lokaler. Skööönt. Köpte världens minsta cupcake. Double vanilla hette den och var precis vad den utlovade, vaniljig. På eftermiddagen rullade vi till Eira och Café Birgitta på dejt med Ylva. Vid halv sju kom B:s pappa som jobbar precis bredvid och tog med sig B hem. Kvar satt jag och Ylva och drack rosébubbel. Så småningom tänkte vi simma så vi flyttade oss till klipporna vid Eira strandOch drack mer bubbel. Passade på att leva lite rövare när man fick en bebisfrikväll med en bästis. Lyckades även hitta en bajsfri zon att sitta i. LyckaDom som var skyldiga till bajset runt omkring vår bajsfria zon var i alla fall söta. Sen hängde vi här och umgicks tills solen gick ner.Då åkte jag hem genom den här Helsingforskvällen. Som var så fin. Bra stad man bor i ändå.

Ny dag!

Och vi åkte till Esbo och Sökö för att hälsa på Jonski och C på poolparty. Fick iskaffe serverat och satte ner min beeb på gräsmattan. Då fick han för första gången träffa på en hund så att han fattade det. Tidigare har han aldrig riktigt förstått vad som riktigt hänt när Jonskis hund Lucia hälsat på honom. Nu blev han livrädd och grät och grät. Traumatiskt helt tydligt. Hjälpte inte att jag försökte förklara för honom att hans mamma ÄLSKAR hundar. Sen var han endast nöjd i den här gungan där han fick vara lite i fred. Hehe. Så drack jag kaffe, umgicks med Jonski och C så gott det gick och försökte få i Björnen lite mat. Till slut blev det lite väl sorgligt så vi gav upp och åkte hem igen. Inte Björnens dag det här och tydligen är hund inte hans favoritdjur. Något vi måste ändra på. Hund är bäst, det kommer han också inse så småningom när man vet vad det är för något. Nu var det kanske mest läskigt. Nya tag en annan dag.

Nu har han sovit, ätit och lekt glatt här hemma. Ska försöka våga mig ut på en vagnpromenad och en kaffe med min vän Eva. Vi ska se om det blir lite mer långvarigt den här gången. Hörs sen.

4 Comments

 • Cam

  Om ni har en hemförsäkring så lönar det sig att testa få ersättning från försäkringsbolaget (för kameran alltså). Bra blogg förästen!

  • Lina

   Tack!! Kollade det där men tror att det bara lönar sig att köpa nytt. Med självrisker och årsavdrag osv är det inte värt det. Men bra tanke. Hade nog tagit den på försäkringen om hela kameran krackelerat 🙂

   Tack för. att du gillar bloggen 🙂

 • Fanny

  Har både märkt och uppskattat den frekventa uppdateringen! <3 Så mysigt att få följa med vad ni o Björnen hittar på för sommarbus!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *