Bernie

Två Björnfrågor

Hejsan Hallå från en stormig holme i Åbolands skärgård. Det blåser och regnet öser ner utanför fönstren. Inget terrassväder idag inte. Har hängt inomhus större delen av dagen, vilket på sätt och vis varit ganska skönt. Började även kika på Real housewives of Beverly Hills (första säsongen a la 2010) och älskade mitt liv. Tack Netflix för att ni fyllt upp förrådet med reality-tv. H.nöjd.

I skrivande stund sitter jag och min svägerska Linda vid köksbordet med rödvin i glasen, varsin dator och bloggar.

Tänkte att jag skulle svara på två fina Björnrelaterade frågor som jag fått här på bloggen. Lördagen till ära.

Hej, är ju nyfiken på att veta hur det gick för pappa och lilla B!? ? Dricker Bernie från flaska och sover han hela nätter redan?

Det gick himla bra. Lilla B tar som tur flaska även om han inte gör det med någon större iver. I och med att han numera äter riktig mat på dagarna blir ju inte amningen lika viktig som innan. Så det gick bra. Han sov i sängen med Niki och drack mjölk ur flaska när han vaknade även om han mer smuttade än faktiskt drack. Han verkade dock sakna mig lite för dagen efter ville han inte göra annat än amma, något han tappat mer och mer intresse för veckorna innan mitt dygn borta. Tänker att i och med att han knappt åt natten jag var borta så kanske man skulle kunna sömnskola honom? Har ni några bra tips hur ni gjort får ni jättegärna dela med er?

B är så söööööt! Sku gärna höra lite om era rutiner och dagsrytm osv ? för min bebis är ju i samma ålder så allt sånt är intressant! ? Kanske int får andra hehe

Oj tack! Han är så gullig vår lilla B. Ibland tänker jag att jag säkert är lite gullighetsblind eftersom jag är hans mamma och tycker att allt han gör är gulligt. Tänk om han egentligen inte alls är så gullig men att jag inte kan se det? Vem vet 🙂

Rutiner är ju något vi började med när han var sådär lite på två månader gammal. Läste på om det här med rutiner att det är onödigt att börja med innan bebisen är fyra månader gammal. Vi försökte ändå introducera konceptet natt och dag ganska tidigt. Tror det var någon gång efter nyår som vi började med att ”lägga” honom för natten varje dag. Numera lägger vi honom alltid runt 19:00. Ibland blir det en halvtimme tidigare och ibland en timme senare. Det beror lite på tröttheten. Annars ser en normal dag ut ungefär så här:

 

07:00 Lilla B vaknar
09:00 Ammar och tar sin första nap.
11:00 Äter lunch (fast föda)
12:00 Dagens andra nap (ammar oftast när han vaknat)
15-16:ish Dagens tredje nap.
17:00 Äter middag
19:00 Ammar, äter välling och somnar för kvällen

 

Hur länge han sover under sina tre naps beror lite från dag till dag. Oftast brukar han fördela tre timmars sömn på de här tre sömnstunderna varav den sista är den kortaste. Idag vaknade han klockan nio på morgonen(!!!!!!!!!!) och då blev hans första nap runt tolv. Brukar tänka att han ska vara vaken lite på två timmar mellan sina naps. Går det längre blir han övertrött och då är det supersvårt att få honom att somna.

Sen sover han natten igenom med ett antal uppvak (ibland tre, ibland fem) för att snabbt amma lite och somna om. I och med att han oftast sover i stora sängen mellan oss halvsover jag när han äter eftersom jag kör på konceptet ”open bar”. Smidigt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *