Random

Världen, nyheter och Korpo

Det händer så mycket i världen just nu. 2020 har än så länge visat sig vara ett år som man lär komma ihåg. Inget år som går direkt obemärkt förbi. På gott och ont. Samtidigt har jag aldrig varit så dålig på att läsa nyheter. Jag kommer ihåg när jag jobbade med morgon-tv och aktivt läste 15 olika dagstidningar, följde maniskt ett twitterflöde och ständigt ständigt gjorde allt för att hålla mig up-to-date. En period var jag så insatt att jag nästan skrämde slag på folk med mitt underliga vetande.

Numera läser jag Dagens Nyheter, Hufvudstadsbladet, Värnamo Nyheter, Svenska Yle, Aftonbladet och SVT Nyheter sporadiskt. Men jag läser nyheter på ett helt annat sätt efter att Bernie föddes. Med skygglapparna på. Allt som är lite obekvämt eller framförallt obehagligt tar jag mig förbi utan att sätta mig in desto mera. Jag fattar att det inte är okej. Jag som medmänniska har som skyldighet att bry mig om omvärlden. Men just nu är det som om jag är ett känslopaket, något jag verkligen inte varit tidigare. Kanske är det för att hemskheter går så mycket mer in under huden att jag inte riktigt vet hur jag ska hantera det som gör att jag blundar istället. Förlåt. Dags att skärpa till sig. Verkligen.

Annars då? Om vi återgår till den lilla trygga värld den här bloggen handlar om. Ja, vad händer här då? Vi är just nu i stan, men imorgon ska vi åka till Korpo för första gången i år. Senast jag var där var förra hösten, den den där hemska helgen som min hund Milla dog. Det sista jag upplevde på holmen innan vi i panik åkte därifrån var alla blodfläckar på terrassen från min håriga bästa vän. Det känns lite konstigt att åka tillbaka dit. Nu utan hund. Men på samma sätt som det var hemskt att vara i Ingå utan hund i början, på samma sätt blir det säkert nu. Det sjuka är ju att man vänjer sig. Alla holmar förtjänar dock att vara bebodda av en fluffig typ på fyra ben.

Nu kommer vi tillbaka dit med vår bebis. Bernies första sommar i Korpo någonsin. Hoppas att han diggar det lika mycket som Milla. Jag tror det.

One Comment

  • Jennifer Sandström

    Det här med nyheter är komplicerat, känner jag. ”Jag som medmänniska har som skyldighet att bry mig om omvärlden.” Att läsa nyheter är väl inte helt synonymt med det?

    Man kan väl sluka nyheter och ändå vara en hemsk medmänniska – samt vice versa?

    Men förstår hur du tänker. Och anledningen att jag reagerar är förstås för att min relation till nyheter är komplicerad. Allt går under huden på mig, trots att jag inte är mamma. Och under huden betyder också att det går rakt in i mina drömmar. Så jag tycker det är jobbigt att läsa om ganska mycket.

    Men tycker förstås att det finns en poäng i att hänga med i, och förstå, vad som händer.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *