Landet,  Mat

Ingå, finbesök och sommar

Godkväll alla lördagsfirare. Vi har haft familjebesök här i Ingå. Bernies kusiner Albin och Matilda med föräldrar kom ut i torsdags och har hängt med oss här i två dygn. Mycket trevligt med sällskap så här under långhelgen. Vi umgås med familjen och har gjort det ganska mycket det senaste veckorna att vi känner att vi lika gärna kan fortsätta ha vårt lilla umgänge i och med att vi mest bara umgås med varandra. Hur som helst. I torsdags fixade jag i ordning inför helgens besök. Bernie besträmde sig för att ta en tre timmars nap och under tiden hann jag både klippa gräset, städa huset och ta ut terrassmöblerna. Effektivt som bara den. På eftermiddagen dök våra gäster upp. Jag lånade deras enorma volvobil och körde upp till vårt garage och hämtade ner mer trädgårdmöbler. Sen installerade vi möbler i trädgården njöt av kvällssolen. Drack champagne och skålade.Bernies snart fyraåriga kusin Albin försökte fiska gäddor med håv. Det gick sådär. När alla barnen somnat lagade vi middag, drack vin och snackade skit. Dukade med duk men skippade att stryka eftersom Albin sov i sovrummet där strykjärnet bor. Men hej, skrynkliga dukar är ju enligt pinterest himla trendigt. Plockade även en bukett i trädgården. Vårbukett! Gjorde grekiska koftabiffar som vi sedan grillade.

Recept på dessa:

1 kilo blandfärs
2 finhackade gula lökar
1 dl matolja
2 ägg
1,5 dl ströbröd
4-6 pressade vitlöksklyftor
Hackad färsk persilja (en krukaish)
1 msk paprikapulver
1,5 msk salt
1 msk svartpeppar

Blanda samtliga ingredienser, forma till biffar och grilla. Servera med potatis, sallad och tsatsiki. Vi skippade dock tsatsikin den här gången och tog hemmagjord kall bea istället.

 

Sen åt vi middag och umgicks till midnatt då vi alla tog ett kollektivt gå-och-sova-beslut. Småbarnsföräldralivet.

 

Fredag morgon och jag la en deg på jäsning direkt efter att Bernies vaknat. Resulterade i nybakta frukostfrallor två timmar senare. Efter frukost åkte jag, Linda och Albin in till byn för att handla. Passade även på att shoppa blommor som jag planterade. Bytte ut mina påskblommor som slängt in handduken. Titta vad fint det blev!En svägerska och en till 2019-bebis. Min man som monterade barbordet i trädgården och påbörjade sjösättning av vår badbrygga.Vädret var på topp och vi hängde utomhus hela dagen Niki började med bryggan som jag sa skulle ta en timme att bygga. Haha. Där hade jag fel. Perfekta båtspanarplatsen. Tänk att jag har gift mig på den här bryggan. Fint att få besöka sin vigselplats dagligen. Allt blev så grönt och fint så fort värmen kom framDet blev sommar. Äntligen. Flyttade ut Bernies skiphop så att han kunde leka i den även utomhus. När alla barn somnart för kvällen gjorde vi nästan exakt samma som kvällen innan. Drack vin, lagade middag och hängde. Grillade i vanlig ordning. Sen satt vi uppe och och pratade och hade det bra.Kastade in handduken vid midnatt. Så blev det lördag. Vårt fantastiska sällskap åkte hem och jag fortsatte min utrensning av maskrosor. Eller masktrosa som Albin säger. Har kollat på när Niki med hjälp av världens bästa granne Kocka kämpat med bryggan. Underhöll den här lilla killen under tiden. Han kan sitta själv nu och älskar det. Nu kryper han runt, slänger fram fötterna och så sitter han där. Ser så gulligt ut att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

Nu är det lördagkväll. Bernie sover, Niki och jag har ätit rester. Nu ska vi kolla på Safe på Netflix och dricka te. Det var det hele.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *