Random

Tre poddavsnitt jag gillar

  1. Lyssnade på Fördomspodden med Amelia Adamo och älskade varenda eviga minut. Den kvinnan är så rivig och bjussig att det rent ut sagt var en fröjd att lyssna på henne. Adamo är en kvinna som inte bryr sig om vad andra tycker och tänker om henne och det är så befriande med sådana kvinnor. Hon var som klippt och skuren för Emils Perssons poddformat där han listar fördomar om varje gäst. Kanske den bästa gästen Fördomspodden haft? Anders Lundin som var med för några veckor sedan var helt klart den sämsta. Inget riv i den nissen. Adamo däremot. Briljant. Lyssna här

  2. p3 ID som är P3:s nya dokumentärpodd fokuserar på personer istället för händelser. Lyssnade på avsnittet om Saudiarabiens Mohammed Bin Salman och lärde mig mer om Saudiarabien än vad jag gjort på ett år. Tycker att p3 ID är en succé. Andra braiga avsnitt: Tom Cruise, Elon Musk, Ivanka Trump, Serena Williams. Lyssna här

  3. Dokumentär: Jag var där är ett poddformat som utgår från en person som upplevt en historisk händelse. Senaste avsnittet handlade om massmordet på Utöya med Ali Esbasti som befann sig på ön 22 juli 2011. Tungt men bra och fint avsnitt. Andra episoder jag lyssnat på i samma serie och gillat är: Palmemordet, Skandalboken om kungen, Fabian Bengtsson, Hjälten i Åbo. Lyssna här


Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *