Funderingar

Bloggen

Kenza, Jonski och Dasha har alla in om den senaste tiden bestämt sig för att lägga sina bloggar på paus. På obestämd tid. En superstor, en mellanstor och en lite mindre finlandssvensk blogg har alla tagit samma beslut. Något de alla tre har gemensamt är att de alla bloggat längelänge. De två första fortsätter på andra kanaler medan min vän Jonski tar en paus från hela faderullan. Det här får mig såklart att tänka på bloggens framtid. Är bloggen fortfarande en plattform som uppskattas? Kommer den här typen av innehåll finnas om några år? Bör man vända sig till andra kanaler om man vill pyssla med innehåll eller blir bloggen i och med att det blir färre som orkar viktigare för de som orkar hänga kvar.

För min del är bloggen ingenting jag har planer på att lägga ner (har bloggat aktivt sedan 2011). Det är klart att jag har dagar då jag känner för att vara ”hemlig” men då bloggar jag inte heller. Likaså berättar jag inte allt om mitt liv eller min omgivning och på så sätt håller jag även en ”hälsosam” distans. Däremot kan jag känna, särskilt i dessa tider då man varken får umgås, resa, shoppa eller hitta på saker att det kan bli lite enformigt.

Så jag tänker fråga er. Vad tycker ni om med min blogg? Vad vill ni se mer av? Mindre av? Är bloggen något vi kommer att ha kvar i framtiden?

13 Comments

 • Steph

  Bloggar kommer att ha ett utrymme länge än. De är personligare än många andra, snabbare format och vad behöver vi väl mer än det just nu? Glad att du fortsätter!

  • Lina

   Sant. Kanske man behöver lite av varje även i framtiden. Det jag själv diggar med att läsa bloggar är att jag behöver inte pausa allt annat så som man måste göra när man kikar på youtubers. Gillar scrolleriet. Tack, vad gullig du är!

 • Daniela

  Hej från en som läst länge men inte kommenterat någonsin tidigare (det är vid inlägg som dessa som man känner att man måste kommentera) !

  Känns tråkigt när många bloggare väljer att pausa eller lägga ner, men samtidigt förstår man ju. Bloggade själv mellan 2003(!) och 2014 och sedan sa det stopp. Ibland ångrar jag och överväger att starta upp en blogg igen, men funderar ju som sagt hur lång framtid bloggar ännu har.

  Men kul att din blogg inte skall försvinna än i alla fall! Jag uppskattar mat-/receptinläggen så dem ser jag gärna mera av. Varför inte inredning också?

  • Lina

   Yey! Kul att du har hängt här länge och så roligt att du kommenterar. Sådant blir man ju glad av! 2003 och 2014 är ju en evighet. Bra kämpat! Fattar att det kan kännas så, men om du mot förmodan ångrar dig och börjar blogga igen måste du hojta till! Vill läsa!

   Tack! Ska försöka leverera lite mer av den varan 😀

 • Fanny

  Håll på så länge du själv tycker det är kul, lovar det finns folk som uppskattar precis alla dina inlägg!! Mvh före detta-bloggare som är imponerad över att du hållit igång så länge och hoppas på att du aldrig slutar hehe <3

  • Lina

   Jo, så är det. Så länge det är kul. Alltid lika glad över att du läser och är även lite extra glad över ditt nya matkonto på instagram. (FÖR SOM LÄSER DET HÄR SÅ HETER KONTOT livets.salt. In och följ!

 • emma

  hej du får absolut inte sluta!!!fortsätt som du gör!!!jag är också säker på att det är många som verkligen gillar läsa om dina vardags bestyr
  tusen tack!!!

  • Lina

   Tack Emma! Puh! Skönt att någon diggar vardagsbloggand :D. Det är ju vad den här bloggen består av numera. Tack själv!!!! PUSS!!!

  • Lina

   Nejmen, det här var ju härliga nyheter. Tusen tack för uppmärksamheten. DOCK är jag besviken över att du inte avslutade din kommentar här med XoXo. Men allt kan man ju inte få va? 😀

 • Jennifer Sandström

  Har haft uppe det här i en flik i flera dagar nu och tänkt att jag måste ju skriva NÅT. Finns egentligen så mycket jag skulle kunna säga, om alltihop. Haha! Tänker att det egentligen inte handlar så mycket om kanalen som om innehållet. Beror också på vad man har för drömmar eller ambitioner eller vad som är ens ultimata WHY? 😉

  Men jag gillar iaf din blogg för att det känns som att du inte har det filter så många andra har – det blir liksom rått och rakt, det gillar jag! Lite unikt i dagens internetvärld 🙂 + din humor. Är väl generellt inte så förtjust i vardags-det-här-har-vi-gjort-inlägg. Men åsikter och tankar (kan ju kombineras med det-här-har-vi-gjort) det gillar jag.

  • Lina

   Tack för en fantastisk input Jennifer. Precis. Har tänkt ganska mycket på dig de senaste dagarna och din blogg. Funderat en hel del på det här med att om nu folk steppar ner kanske jag bara borde skärpa till mig och steppa upp. Svengelskan här blev ju lite dum nu, meeeeeen skit samma. Mål och varför är nog himla vettigt att ha koll på om man ska överleva. Något som det verkligen känns som du har. Proffsigaste bloggen jag vet sitter trots allt du på.

   TACK! För att vara en vardagsblablabla känns det skönt att det ändå går hem ibland och blev så glad av att du tycker att jag är ofiltrerad. Hehe. Ibland så!

   Och ja, kommentarbiten är ju knepig som du säger, men där ligger du också i framkant. Känner själv att folk har blivit bättre på att kommentera här också. Vilket gör mig så glad. Respons är ändå så fint när man väl får det. PUSS!

 • Jennifer Sandström

  Och en till sak, eftersom folk så sällan orkar kommentera tror jag det är bra att vänja sig vid att man inte får lika mycket direkt respons på sina blogginlägg. Siffrorna talar ju för sig där (alltså om någon kommer in och läser kan man ju anta att de gillar något). Och att man liksom ger – utan att nödvändigtvis få någonting tillbaka.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *