Helsingfors

Födelsedagslördag och Morsdagssöndag

Löerdag morgon och min man fyllde hela 32 år. Det måste såklart firas sa jag och serverade gamlingen med frukost på sängen. I det lilla gröna paketet låg dessutom ett par Apple Airpods. Så nu behöver han inte längre stjäla mina utan nu har han sina egna. Mycket bra present om jag får säga det själv. Efter frukost promenerade vi till Esplanaden och drack dagens andra kopp kaffe. Hängde där så pass länge att vi även hann skåla i lite iskall rosé i plastglas. För några veckor sedan var staden helt tom på folk. Det är den verkligen inte längre. Bernie sov så snällt i vagnen. Vissa dagar sover han där som en prins medan andra (som dagen efter) sover han inte alls. Tror det tar ett tag för honom att vänja sig vid sittdelen. Han trivdes nämligen väldigt bra i liggdelen och sov där hur länge som helst utan problem. jaja. Tidsfråga. Vid två skildes vi åt. Niki och Bernie gick till Koffparken för att hänga med sin familj och jag åkte hem för att fixa Nikis andra present. Nämligen en liten överraskning jag fixat ihop. Lite före klockan fyra placerade jag en kylbox full med öl på en skoter och åkte till Koffparken. Där Niki och familjen hängde. Väl där gav jag Niki en duk och kylboxen med öl och berättade att alla hans killkompisar kommer på parköl med honom från och med klockan fyra. Att han nu får placera ut sig med duken och ölen i parken så kommer hans vänner snart att dyka upp. Han hade alltså ingen aning om att jag bjudit in alla hans boyz på öl utan det här var själva överraskningen. Han fick såklart ingen mat med sig eftersom han avskyr picknick, så öl i park går bra men absolut inte picknick (gud förbjude). Så småningom dök alla han kompisar upp och dom fick hänga själva uppe på kullen medan jag och Lilla B hängde kvar med Nikis familj ett tag. Där uppe på kullen satt dom sen hela gänget och drack öl. Niki har knappt träffat någon av sina vänner på flera månader så jag tyckte att det var på tiden att han gör något annat än att jobba och hänga med B och mig. Efter familjehänget rullade B och jag hem till Veronika och tvillingarna. Blev serverad blomkålssoppa och vitt vin medan våra tre barn hängde på lekmattan, B kröp fram till Rasmus hela tiden och det var så tydligt hur de två kommunicerade med varandra. Trodde inte så små barn gjorde sånt men dom snackade och skrattade så mycket med varandra. Strax efter sju rullade vi hem. Flyttade B från vagnen till hans bedsidecrib och satte på den danska tv-seren DNA från Arenan. Otroligt spännande tv-serie som egentligen är högst olämplig för mig eftersom den handlar om handel med spädbarn. Mådde så dåligt efteråt och när jag skulle sova drog jag nästan krampaktigt B närmare mig.  Jaja, bra serie hur som.

 

Sen blev det söndag och mitt livs första mors dag. Hängde största delen av dagen utomhus på promenad och avslutade kvällen med mer dansk hemsk tv-serie. Fick även en hotellnatt av Niki i present som jag får utnyttja när hotellen är igång igen. Ska se om jag tar ett SPA utanför stan eller ett centralt hotell och bjuder in någon kompis att komma över på vin. Huvudsaken är att jag ska få sova ensam. Amen.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.