Tips

Senaste månadens lyssning av böcker

Här är böckerna jag lyssnat på den senaste månaden på Bookbeat.

Majoriteten är feelgood-romaner där det enda undantaget är Ronan Farrows journalistiska berättelse Fånga och döda : lögner, spioner och konspirationer för att skydda förövare om hur han avslöjade Harvey Weinstein som den våldtäktsman han är. I och med att jag den senaste tiden har lyssnat på liknande böcker (Klubben och Bad Blood: Secrets and Lies in a Silicon Valley Startup) hade jag höga förväntningar på Ronan Farrows berättelse. Tyvärr tycker jag att den var lite grötig, och två timmar för lång. Han skulle behövt effektivisera den ganska mycket för att den skulle fått samma genomslagskraft som de två tidigare nämnda. Intressant såklart ändå.

Den mysigaste av romanerna stod Den röda adressboken för. Handlar om 96-åriga Doris som berättar om sitt liv utifrån sin adressbok och alla döda överstrukna människor. En berättelse där hon från fattig hemhjälp blir mannekäng i Paris, flyttar till New York och upplever världen, vänskap och kärlek. Så mysig. Perfekt sommarläsning för er som behöver något i solstolen framöver.

Där kräftorna sjunger var den bok jag hade högst förväntningar på i och med att den är en internationell bästsäljare. Boken handlar om Kya som lever ensam och övergiven i ett träsk utanför en liten stad vid North Carolinas kust. Byborna kallar henne ”Träskflickan” och har i många år spridit elaka rykten om henne. När en ung man hittas död i våtmarken blir hon därför omedelbart misstänkt och en mordutredning inleds. Men Kya är långt ifrån den obildade enstöring som alla tror.
Jag gillade Där kräftorna sjunger även om jag tror att jag hade gillat den ännu mer om jag inte hade förväntat mig stordåd. Klart läsvärd dock.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *