Random

Terrassväder

Godmorgon. Solen skiner och vi hänger på terassen. Fick plocka fram parasollet från vintergömmorna så att Bernie får skugga. Bebisar är lite som vampyrer, så fort de råkar få en solstråle i ansiktet reagerar dom med stark förfäran. Särskilt novemberbebisar. Han fick ju inte se sol första fyra månaderna i livet. Ser ni ett annat vårtecken på bilden? Det vårtecken jag tycker allra sämst om.. Svante och Desire är ovanligt sympatiska i år. De hänger i vassen och äter, kikar lite på oss då och då men verkar inte alls vara aggressiva. Kanske de är konfunderade och undrar vart det orangea odjuret som brukade bo här och skrämmas har tagit vägen? På tal om orangea odjuret. Gud vad jag saknar att ha hund. Eller, nä. Jag saknar inte att ha hund. Jag saknar kort och gott Milla. Min första vår utan Milla. Jag tror att hon och lilla B hade blivit bra vänner. Men det får vi aldrig veta. Den här killen sover lite sämre på nätterna just nu. Han har nämligen börjat med att vända sig till mage i sömnen och vaknar förfärat där han ligger med huvudet i luften och gråter. Det här händer om och om igen. Likadant gör han i vagnen, snurrar runt till mage och ligger där sen med huvudet i vädret. Antar att vagnproblemet löser man med att byta till sittdel?  Nattproblemet däremot är svårare. Nu har jag flyttat honom till vår säng på nätterna så att jag snabbt kan snurra tillbaka honom när han rullat. Men det är lite av en evig kamp. Jaja.

Nu ska vi in och äta lunch. Bernie äter fast mat till lunch och middag. På lunchmenyn idag står kyckling och sötpotatis. Blandade i lite basilika i smeten för att göra det ”godare”. Hej!

6 Comments

 • Amanda

  Haha så sant att novemberbebisar är som små vampyrer! Jättejobbigt med vagnpromenader och när solen hela tiden kommer i ögonen. Jag märkte förresten att Oliver har exakt samma solglasögon som Bernie 😀

  • Lina

   Ja, verkligen. Vagngardinen brukar i och för sig lösa det problemet. Puh.

   Uh! Var tvungen att gå in på din blogg och spana in Oliver. Gud vad bra brill-smak vi har! Så snygga.
   De är än så länge lite väl stora på B. Liksom går för för långt bakom öronen. Hur sitter era?

   • Amanda

    Jo vi har faktiskt samma problem! Och Oliver får dem för lätt bort och börjar sedan leka med dem.. Snygga men kanske inte de mest praktiska i den här åldern 😀

 • Veera

  Alltså vi hade exakt samma problem med att L svängde sig alltid på mage o börja yla men sen lugna ja ner honom o lite tryckte hans huvud mot madrassen så han somna o ända sen dess älskar han att sova på mage! Nu tar han också knäna under magen så han har rumpan upp i luften, ser lustigt ut.

  • Lina

   Tack Veera! Du skulle bara veta vad jag har tänkt på dig i natt (inte snuskigt). Har försökt göra som du sa och trycka ner hans huvud men det blev bara katastrof på natten. Han rullar, ålar, låter och yrar. Däremot gick din taktik bra för 15 min sen.

   Meeeeen har såklart en fråga. Får alltså beebs sova på magen nu? Eller när anses det som säkert?

   Tusen tack för din kommentar! Den gav mig hopp!

 • Veera

  Haha söta B ❤️

  Japp ifall dom kan svänga sig själv till och från mage så får de! 🙂 (Frågade på rådgivingen o de sa också att kör hårt). L sover iaf super mycket bättre på magen, pruttar också mera iofs ?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *