Random

Cityveckan

Söndagshälsning! En natt i stan råkade bli fyra nätter. Vi kände helt enkelt för lite stadsliv så här i slutet av april. Man hinner ju börja sakna sitt hem när man är på Ingåvift i så här långa perioder. Dessutom ville vi passa på att se lite folk och fixa sådant som är lite enklare att fixa när man är en stadsbo.

Vi åkte in i onsdags och jag och Björnen åkte nästan direkt till Rådgivningen. Det var lite över en månad sedan vi var där senast och jag var så peppad på att se om Björnen blivit större, vilket han som tur hade. Han visade sig vara 66 centimeter lång och vägde 7,4 kilo. Inte så liten längre vår fem månader gamla Bernard. Nytt för den här gången var att man blev förhörd om sitt hälsotillstånd vid ingången av hälsocentralen. Corona vill man såklart inte ha in där. Fick svara på ”You child fever?”, You child cough?”. Skakade på huvudet några gånger och sen fick vi rulla in. Bernard fick även vaccin i varje ben plus ett i munnen. Duktiga lilla B.

Det var soligt ute och jag kände mig lätt om hjärtat. Det var en helt annan stämning i stan den här gången. Domedagskänslan som låg i luften för några veckor sedan hade försvunnit. Kvar fanns en känsla om hopp och vår. En dag passade jag på att storstäda vårt hem. Det behövdes verkligen. Byggde även ihop Bernies nya matstol från Stokke. Så fin! En dag picknickade vi med Nikis familj på Skatudden. Umgicks faktiskt flera dagar i rad med familjen. Kanske ändå mysigast på hela veckan att få hänga med de här så mycket. Ni kan vara lugna. Vi var under tio personer. Rullade hem längs med havet. En annan dag besökte jag Nikis kontor på Ärtholmen och lånade toaletten när jag var på promenad. Har även hunnit dricka vin med Ylva och hunden Lykke vid havet. Packat upp paketet med kläder mamma skickat till lilla B från Sverige. Tänk att min mamma har stickat den här. Wow!Mer nytt i Bernies garderob: Sunnies från BabymocsKörbärsträden har slagit ut. Synd att vi inte har en kungsträdgård i centrala Helsingfors. Det hade varit magsikt. Har promenerat med Veronika och tvillingarna i södra Helsingfors. Fick en namntavla av Veronika, Rici och tvillingarna i present. Hängde upp den ovanför Bernies skötbord där den hängde så bra så! En dag woltade jag sallad från Levant. Tror den här kostade 8:40€. Money well spent. Sen blev det söndag och vi körde tillbaka ut till Ingå. Mina blommor hade blommat upp ordentligt under vår frånvaro och jag passade på att gödsla gräsmattan. Sen åt vi middag och jag återgick till mitt pussel. Slut på vecka 17.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *