Random

Swappable Tier, supportyourlocals och chili

I och med att Niki jobbat långa dagar hela veckan (oftast kommit hem efter tio på kvällarna) har jag haft Lil B ensam majoriteten av tiden. Niki har nämligen lanserat en ny flotta med skotrar som har utbytbara batterier på Helsingfors gator och sådant tar såklart tid. Men tyck inte synd om mig för det. Det har gått ypperligt att hänga med Björnie ensam från morgon till kväll när han är så glad och go som han är just nu. Ler, skrattar och leker hela tiden. Himla mysig liten person den där Bernard. Dessutom har min frånvarande man överraskat mig med mat från favoritrestauranger via appen Wolt till dörren flera gånger plus att jag har fått blommor inte bara en gång utan hela två gånger. Igår kom han hem med röda rosor, pizza, choklad och rödpang. Blev nästan lite nykär.

Imorse vaknade vi tidigt (Hej Björnie) och vid nio hämtade vi frulle från Flät no 14. #supportyourlocals måste man passa på att göra när vi så sällan är i stan. Vi vill ju ha kvar alla våra favoriter runt hörnet även efter att den här pandemin är över.  Tog sju små rätter med bröd till.Sen tog vi oss ut på stan. Jag ville såklart testa Nikis nya skotrar. Här har vi den senaste versionen av Tier. En stabil skoter med utbytbara batterier. Nu behöver man bara byta ut batteriet på skotern och inte ta med hela fordonet tillbaka till lagret för laddning (går på vindkraft). Mycket smart. Dessutom är det här en gedigen bakhjulsdriven skoter med skivbromsar både bak och fram. Till skillnad från de tidigare versionerna så klarar den här kullersten och uppförsbackar som en kung. Dessutom laddar den även din telefon under hela åkturen. Perfekt om batteriet är lågt. Otroligt imponerad faktiskt. Är förmodligen en av dom som åkt mest skoter i den här stan och älskar hur fort man kan ta sig från A till B. I dessa tider då man vill undvika lokaltrafiken är skotern även lite extra trevlig. Åkte förresten endast skoter i början av min graviditet. Spydde nämligen på metron en gång för att en man luktade så illa och efter det höll jag mig till denna tvåhjuling.

Tier har även gett ett antal tusen gratis åkturer till sjukvården. Så att läkare, sjuksköterskor, undersjukstöerskor och annan nödvändig personal enkelt kan ta sig till jobbet utan att behöva åka lokaltrafik. Skotrarna desinficeras dagligen med etanol. Kolla vad glad min man är nu när hans nya hardware har flyttat ut på gatorna. Kanske även borde poängtera att det här inte är ett samarbete. Jag är helt enkelt gift med mannen som ansvarar för Tier Helsingfors och Esbo och är även själv ett stort skoterfan. De här tål även vind och ligger därför inte i högar så som företag som har ninebots-skotrar gör. De  här står upp precis som dom ska. Väl hemma igen packade vi ihop vårt pick och pack. Och åkte ut till Ingå. Lagade tacosPå chili som kokat i tre timmar. Åt denna kalas-chili med guacamole, picklad rödlök, Crème fraîche och koriander. NamNu ska jag påbörja ett nytt pussel och fortsätta min ljudbok om Harvey Weinstein av Ronan Farrow. Ha en fin kväll hörrni.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *