Random

Tre dagar i stan

Hallå från Tres linjas. Vi är i stan några dagar och hänger. Niki jobbar nämligen extra långa dagar och då är det enklare att bo här. Lite konstigt är det nog att vara tillbaka här även om jag verkligen hade saknat vår lägenhet. Staden är inte sig lik. Tomt och dystopiskt och inte alls samma stad som jag brukar bo i. Det är konstigt med tomma spårvagnar och stängda restauranger. Sorgligt. Jag och lil B har därför mest hängt hemma och myst. Inget fel med det.

Ändå fint att få vara här några nätter även om det ska bli skönt att se Ingå imorgon igen. Det är väl miljöombytet som är hela grejen. How to stay sane. Inser att jag är förbannat priviligerad som har den möjligheten.
En mugshot från bilresan. Här ser ni även min underliga amningslugg. Solen i sovrummetSolen i vårt hem!!!Tomma gator. Tomma skyltfönsterGlad beebLagade brocolli och ärtpasta med burrata och pinjenötter. Babynestet börjar bli lite litet. Har woltatSushi från Sushi + wineSövt den här lilla killen i min armhålaBjörnie!Mer Björnie i sängÄnnu mer tomma gatorNiki överraskade mig med att beställa wolt åt mig när han jobbade supersent en kväll. Fick blommor också. Nepalesiskt och blommor. Jag har gift mig med en fin typ.

2 Comments

 • Nina

  Hej, tack för trevlig blogg. Jag kommenterar aldrig bloggar, men undrade bara om man inte i Finland avråder från resor till och från huvudstaden och allmänt i Finland (trots att det formella förbudet nu hävts)? Här i Italien tog det lite tid innan mina kollegor och vänner slutade resa och började bära mask – 4 av 5 smittade har inga symptom men sprider smittan ändå har det nu kommit fram – och jaaaa. nu har vi ganska många sjuka och döda 🙁 har förbjudit min egen familj i Finland att åka till sommarstugan och gå utan mask, hoppas de hör på oss i Italien så att jag får träffa dem igen ;(

  • Lina

   Hej och tack 🙂

   Jo, precis som du skriver avråder man även här I Finland från att åka till sin stuga utanför området. Ingå ligger i Nyland, alltså innanför det tidigare avspärrade området. Vi har bott där större delen av januari, hela februari och nu hela mars. Så även innan coronan dök upp i landet. Skulle vi bli sjuka ha vi 50 min dörr till dörr. Ingå är inte heller isolerat från huvudstadsregionen i och med att många som bor där dagligen pendlat till sina arbeten i stan. Däremot har vi av anledningen som du skriver inte besökt min mans stuga som ligger i Åbolands skärgård och kommer inte göra det heller.

   Förutom att det är enklare för oss med bebis att bo i Ingå så hjälper vi även våra närmaste grannar som alla är i riskzonen med att handla osv :).

   Hoppas jag lyckades svara på din fråga och hoppas du snart får se din familj igen. Jag har min familj i Sverige/Norge så förstår hur det känns. Lycka till och ta hand om dig i Italien <3.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *