Mat

Min absolut bästa kladdkaka

 

Den här kladdkakan är förmodligen min mest bakade kaka. När jag jobbade för morgon tv-programmet Min Morgon bakade jag den här flera gånger i månaden till redaktionen. Den var minst sagt uppskattad. Numera gör jag den ganska sällan men när den väl dyker upp på bordet gör den alltid succé. Superenkel och snabb efterrätt/fika som är svår att misslyckas med. Kom dock ihåg att olika ugnar är olika varma så håll koll på kakan om du inte känner din ugn. Hehe.

Du Behöver:
 • 1 dl smält smör2 ägg
 • 2,5 dl strösocker
 • 1,5 dl vetemjöl
 • 4 msk kakao
 • 1 msk vaniljsocker
 • 1 krm salt
 • 1 krm bakpulver
Gör så här:
Vispa samman smält smör, socker och ägg. Rör ner torrvarorna och lägg över smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 180 grader i cirka 15-18 minuter (beror på din ugn) tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten. Låt den svalna något och pudra över florsocker. Servera med fluffigt vispad grädde. 

4 Comments

 • Kiti

  Hej Lina,

  Detta tips kom passligt in här när man bara hänger hemma. Undrar vilken storleks form du bakar denna i?

 • Lucy

  Tack för receptet, bakade denna igår. Den blev super!! Vågade t.o.m. ta den ur ugnen tillräckligt tidigt 😀

  • Lina

   Hurra! Härligt att höra. Det är ju det som är knepet att vara just sådär modig när man bakar en kladdig. Well done!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.