Random

Det pausade livet

Hej från karantänlivet. Jag hoppas att ni alla mår bra där ni nu befinner er. Vi är precis som resten av landet numera mest hemma. Så konstigt att inte kunna göra någonting. Från ett aktivt liv med massa aktiviteter till att (förutom små promenader) i princip bara vara hemma. Vi lyssnar såklart på regeringens rekommendationer och umgås numera bara med varandra. Träffat några vänner och min svärmor genom att gå på promenad och genom onlinedejter. Annars har vi i princip bara hängt innanför lägenhetens väggar.

Det är svårt att riktigt förstå vad man ska tycka och känna kring allt det här. Det känns som om det har gått så otroligt snabbt. Från att jag inte alls var orolig till att vi numera har stängda gränser och avråds från att träffa andra än ens familj. Vi har avbokat min Varpanaiset, Bernies namnfest och vår Greklandsresa. Mina föräldrar som skulle kommit hit i april kommer inte längre. Alla härliga vårplaner är med andra ord inställda. Plötsligt fick alla antivaccinmänniskor en ”free trial” på hur ett liv utan vaccin ser ut.

Hur som helst bestämde jag och Niki oss för att det nog är dags för att oss att fly stan för ett tag. Vi flyttar helt enkelt ut till Ingå. I Norge avråds man redan från att åka till sina ”hytter” för att inte smitta ner och belasta småorterna men vi tänker att Ingå ändå är såpass nära stan, att vi inte kommer att umgås med någon där och att skulle vi behöva sjukvård kan vi bara snabbt köra in igen. I Ingå får vi lite mer utrymme och kan lufta Bernie utomhus i fall att det skulle bli utegångsförbud eller liknande i stan. Tror livet i Ingå skulle kännas lite mer normalt i och med att där är man ändå alltid lite i karantän. Vi hörs därifrån. Ta hand om er.

2 Comments

    • Lina

      Antingen från spelbutiken på tredje våningen i Kampen eller sen på Adlibris. Har ett ganska stort lager på landet från min tid som arbetslös om du vill låna. Är i och för
      sig i Ingå. 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.