Random

Kiasma och Rådgivning

Imorse lämnade jag och mina föräldrar Ingå för stan eftersom Bernie skulle besöka Rådgivningen. Innan besöket passade vi även på att göra andra stadsaktiviteter. Pappa gick som han gör varje år på båtmässan och mamma och jag bestämde oss för att besöka det moderna konstmuseet Kiasma. Jag hade hört att det skulle finnas en häftig instrumentutställning och tänkte att det kunde vara kul. Men just den utställningen visade sig vara över och i slutändan var det bara tredje och fjärde våningarna som hade öppna utställningar. Två utställningar som vi fattade nada av. Modern konst har en tendens att gå förbi mig (och mamma). Om vi säger så här. Jag skulle behöva dricka en flaska vin för att tolka verken vilket får mig att undra vilka svampar själva konstnärerna konsumerat för att ens komma på dessa idéer. Papegojor i gamla tv-apparater som enligt konstnären berättar om bibelns skapelseberättelse (Okaaaaaj) eller ett annat verk som vill påminna oss om att vatten och slem är viktiga beståndsdelar i livet och därför skapat ”alger”. Just så.

Jaja. För att ha studerat kultur och konst är jag minst sagt okultiverad.

Efter Kiasma tog vi en sväng till Sandro på lunch innan det var dags att besöka Rådgivningen. Bernard väger nu sex kilo är 61 cm lång och är helt stabil i nacken. Dessutom fick han två vacciner (ett stick i varje ben) och grät en skvätt. Lyckat besök.

Nu är vi tillbaka på landet. Bernard sover och vi andra tar det lugnt. Bra dag allt som allt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *