Random

Seg bebis, Ingå och Luckan

Puh! Äntligen sover mitt barn. Har kämpat med att få honom att sova sedan 20:00 (nu är klockan 23:04). I slutet var hans små ögon som små små springor, han kämpade verkligen in i det sista för att hålla sig vaken. Otroligt seg kille, otroligt seg. Så nu sitter jag här vid skrivbordet på landet i Ingå med ett litet glas vin jag stulit ur mina föräldrars vinförråd och bloggar, så som jag tänkte att jag skulle göra 20:30.

Vi kom hit på eftermiddagen Bernie och jag med en förvånansvärt fullpackad bil för att bara vara en bebis och en vuxen. Så mycket grejer man behöver ha med sig nuförtiden. Niki är kvar i stan och jobbar så det är bara jag och Bernie här i huset vid havet. Imorgon kommer mina föräldrar från Sverige så då blir vi inte så ensamma här mera. Ska bli roligt att dom kommer hit och hänger med mig och Bernie, senast vi sågs var det jul och då var Bernie fortfarande minimal. Kort tid sedan dess men herregud vad mycket som har hänt med hans utveckling. Numera snackar han, är helt stabil i huvudet, skrattar och ler, i julas var han mer ett paket som sov åt och blängde lite. Så som bebisar gör.

Här i Ingå var huset kallt när vi anlände (14 grader inomhus) och det tog en liten stund innan vi kom upp i 20 grader. Vattennivån utanför fönstret är så hög att terassen nedanför skulle kunna fungera som en badbrygga. I vanliga fall den här tiden på året brukar jag få skotta mig fram till dörren och havet utanför brukar vara fruset. Så konstig vinter det här. Å andra sidan är man ganska tacksam när man kan kånka ner sakerna från bilen utan att behöva varken pulsa eller halka. Kanske vi får en takatalvi senare? Vem vet. Havet utanför vardagsrumsfönstret. Här sitter jag just nu, fast nu är det svart utomhus. Det enda man ser är några enstaka ljus från grannarna och blinkande prickar till havs. Kanske ändå livets bästa home-office-hörna det här ändå? Placerade B framför brasan när temperaturen inomhus fortfarande var låg. Besökte Luckans babycafé med Bernie på förmiddagen för första gången. Tidigare har vi bara besökt Väntans Café men tänkte att vi nu skulle testa på den födda versionen. Jämfört med Väntans Café (för gravida och nyfödda) var det här definitivt ett café med mer action. Kanske roligare för B när han är lite äldre och kan uppfatta andra bebisar. Nu är det kanske mest kul för mig? Middag till mig själv. Lagade Sofia Woods recept på Vodkapasta. SÅ JÄKLA GOTT.Sen badade jag den här filuren i en plastlåda jag hittade på vinden. Eldade lite i bastun så att det skulle bli behagligt för en beeb att bada där. Sen fick han plaska i denna gråa förvaringslåda som numera får fungera som babybadkar. Mycket praktiskt. Ja, sen försökte jag lägga honom vid åtta vilket som sagt gick sådär eftersom han gav upp för John Blund först tre timmar senare.

Nu är mitt lilla glas sauvignon blanc slut och jag ska knyta mig. Godnatt!

 

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *