Random

Sånt och planering av Varpanaiset

Mitt barn är inne i sitt tredje språng (för er som inte vet vad ett språng är så är det en utvecklingsfas) och med det har han helt slutat sova. När han sover så sover han liksom inte ordentligt utan smygsover samtidigt som han gör kaos med händer och fötter (viftar) och vaknar av minsta lilla grej. Helt otroligt. Igår somnade han först vid två på natten och sen sov han så lätt. Lite som om han aldrig når någon riktig djupsömn. Hur som helst så ska det här språnget bara hålla på i en vecka så vi får hoppas att han sover ordentligt igen efter det. Som tur är han så gullig att jag inte ens förmår mig att bli irriterad på honom. Han kan ju inte rå för att han inte kan sova. Gullegossen.

Jaja. Nog om sömn, språng och sånt. Imorgon ska jag och Bernie åka till Ingå efter att vi besökt Luckans babycafé. Med undantag för fredag kväll ska vi bo i Ingå större delen av februari (hej landemånad). Mina föräldrar kommer nämligen hit på torsdag och stannar två veckor, efter det ska Niki vara föräldraledig tillsammans med mig (han tog ju noll dagar i och med B:s födelse) och då är tanken att landesemestra. Så nu håller jag på och packar, tvättar och fixar allt vad vi ska ha med oss. Blir kul med lite miljöombyte och föräldrahäng.

Annars håller jag på och planerar min Varpanaiset som jag ska ha i mars för alla mina vänner bosatta i Finland. Har aldrig varit ett fan av babyshowers och har därför alltid tänkt att jag ska ha en ordentlig fest efter B är född istället för innan. Så för ett dygn i mars kommer Niki och B att flytta till Ingå (alternativt Nikis mamma) och 20+ damer ramlar in i vårt hem för att dricka skumpa med mig för en kväll. SÅ HIMLA ROLIGT. Får hitta på en liknande fest i sommar med alla mina svenska vänner också. Kanske en kväll på stan i Värnamo? Vi får se. Varpanaiset (mitt eget påfund) ska hur som bli himla roligt. Yes.

Ps. Såg just filmen Jojo Rabbit och jag älskade den. SÅ BRA! SE!

Två bilder från lördagens middag. Måste verkligen ta tag i det här med att skaffa nytt underrede till vårt bord, glasskiva och fler stolar. Projekt matsal.

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *