Random

Bästa veckodan

Ja, eller ärligt talat har jag lite dålig koll på veckodagar just nu. Kanske det hade varit tydligare om man varit gift med någon som hade fasta arbetstider och inte småjobbade lite hela tiden. Klagar i och för sig inte alls på det, för hur skönt är det inte att Niki kan jobba hemifrån eller ta morgonen hemma om jag behöver sova igen en timme? Älskar dagens moderna arbetsplatser där man själv bestämmer över sin tid.

Jag känner mig i och för sig inte alls trött eller sliten just nu. Vår bebis är helt klart inne i en solig period. Han somnar numera i sin säng varje kväll genom att han får ligga där och jollra till det att han somnar. Man måste såklart ligga bredvid och helst hålla lite i handen. Men stort steg från att han inte alls kunde bara ligga ner stilla och somna. Innan var vi tvungna att studsa honom i korgen till det att han somnade (på en boll dock, men ändå). Från att ha haft långa läggningar till nu, en halvtimme med världens mysigaste typ som snackar med en konstant innan han däckar. Sen sover han ca 3-4 timmar i sträck, vaknar, äter snabbt och somnar om.

Hursomhelst. Dagens planer består av långpromenad, städa hemmet och sen ska jag på AW med Linn, Sonja, Fanny, Mickan på Harju8. Det var det hela.

Morgonens gympass för Bernard. Undrar om det räknas som gymbesök för mig också om jag lägger mig där? Bernard blir genast allvarlig om man plockar fram systemkameran. Mycket skeptisk till den stora svarta klumpen som täcker hans mammas ansikte. Mobilen är enklare att le mot, men så är den gul också.

4 Comments

  • Mia

    Hej Lina. Kan du inte skriva lite om Bernies sömn och hur ni gjort? Just nu är vi i en dålig fas med vår fyra veckors bebis och det är så skönt att höra och läsa att allt ändras och blir bättre även om man själv vet det.’b

    • Lina

      Hej Mia! Stort grattis till er nya familjemedlem. Härligt med en fyra veckors liten person. Så fint! Det här med sömnen är jag verkligen ingen expert på. Jag har väl egentligen inga tricks. Har förstått att de första tre månaderna ska man helst bara skita i rutiner och försöka följa bebins rytm. Såklart kan man försöka introducera vad som är natt och dag genom att försöka göra samma sak varje tid varje kväll. Vi ger oftast ett bad vid åtta på kvällen, släcker ner, sen pyjamas på, mat och sen lägger vi honom för kvällen. För det mesta går det jättebra men ibland går det inte alls. Tror tricket är att inte ha så många förväntningar på hur det ska vara utan bara go with the flow. Sen när barnet börjar bli runt fyra månader så kan man satsa lite mer på rutiner men tills dess så tror jag det bara är att leva på. Kom ihåg att det ändras heeeeela tiden. Känns som att varje veckan är annorlunda. Kan vara skönt att tänka på om man just nu är inne i något som känns lite tyngre. Nästa vecka kan se helt annorlunda ut. Stor kram och lycka till.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *