Mat,  Tips

Torsdagstips

Podd: BBC:s dokumentär The Missing Cryptoqueen om Doctor Ruja Ignatova och fejkkryptovalutan Onecoin som lurat människor på miljarder dollar runt om i världen. Fantastiskt välgjord podcast om kombinationen av pyramidspel och påhittad kryptovaluta. Lyssna.
Bok: Som pesten av Hanne-Vibeke Holst. Läkaren Karoline Branner flyttar med sin familj till Genève för att arbeta med pandemibekämpning för WHO. Ganska snart möter hon motstånd både på hemmaplan och på jobbet, dessutom bryter en pandemi ut. Jag har bara börjat lyssna på den här men än så länge verkar den lovande. Min mamma har dock läst klart och tyckte att den var fantastisk. En riktig bladvändare.

Mat: Plåtmat. Vi lagar plåtmat flera gånger i veckan i olika kombinationer. Du väljer en bas, en kryddning, en topping. Allt på en och samma plåt. Häromdagen gjorde jag hasselbackpotatis, morötter, lök, brysselkål, bratwurst i vitlökssmör med spenat och fetaost. Nam.

TV-serie: Andra Åket (säsong 2 finns nu på Arenan). Gillar du Solsidan så gillar du definitigvt Andra Åket. En serie som är både bättre och roligare än Solsidan och som utspelar sig i svenska fjällen. Huvudpersonen Madde som är född och uppvuxen i Björkfjället, en liten skidort i norra Sverige flyttar tillbaka från Stockholm med familjen för att driva familjens hotell. Feelgood.
Vin: Det här rödpanget

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *