Random

Solig söndag

Den här bloggen har visst legat nere utan att jag har märkt det. Bra koll jag har. Niki var den som upptäckte det hela. Tur att den här bloggen har ett lojalt fan. Först tänkte jag att jag glömt betala för domänen men det visade sig att det var min hostingserver som hade problem och inte jag som gjort bort mig. Puh. Tog lite tid innan dom fick det att fungera igen så mitt bloggade fick också ta en liten paus. Antar att ni alla varit helt utom er av oro. Hehe.

Hur som helst så var vi i Ingå i helgen. Lördagen var så mörk och jävlig att jag gav upp på att fotografera, så vi hoppar direkt till söndagen. En SOLIG söndag!! När hände det senast? Tror vi kan räkna soldagarna sedan oktober på en hand. Otroligt.
Titta vad fint det var igår. Hade glömt hur solen känns, hur den kryper innanför skinnet och värmer upp själen. Niki firade solen genom att tvätta vår bil som var smutsigheten själv. Under tiden sov Bernie i vagnen bredvid.Jag bakade en fantastiskt knäckig äppelpaj. Använde det här receptet:

Knäckig äppelpaj:

För en paj till ungefär sex personer så behöver du:
Fyllning
Sex av dina favoritäpplen (helst inhemska)
En matsked kanel
Fyra matskedar strösocker
Pajdeg
100g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
2/3 dl strösocker
Tre matskedar ljus sirap
En halv tesked salt
Gör såhär:
– Skala och skiva äpplena och blanda dem i en skål med kanel och socker
– Placera ut äppelskivorna i pajformen
– Blanda ihop samtliga ingredienser i pajdegen i en bunke
– Lägg över pajdegen över äppelskivorna med händerna, du kan smula över men jag föredrar ett jämt täcke, blir så knäckigt och gott då :)))
– 200g i ugnen 30 minuter sen är den KLAR
Servera med vaniljvisp! Nam!

Bjöd över grannarna på fika. Livets bästa grannar K och S är mer som min faster och farbror än som grannar. Familj <3B och jag Det trevliga med soliga dagar är att de också ger härliga solnedgångar. Allt var lila. Inget filter här inte. Vi stannade även natten till måndag. Niki lagade sambalolekbiffar i ugnen med pressad potatis och sallad. Mycket bra söndag hörrni.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *