Random

Helgen

Hejsan alla helgfirare där ute. Skriver det här inlägget med en hand eftersom min sjukt gulliga son sover i min famn och använder min vänstra hand som stöd. Mys. Vi har haft en lugn helg i stan med lite små utflykter här och var. Skönt att komma ut och få lite miljöombyte även om man får vara snabb om man ska lyckas få någon form av ”dagsljus”. Annars blev som vanligt inte inbjuden till presidentbalen och fick därför som vanligt skåda spektaklet från tv:n, som majoriteten av alla andra i det här landet. Okej, tittade sammanlagt tio minuter innan jag stängde av och återgick till min ljudbok. Handskakningspartyt var inte riktigt min grej år även om jag i vanliga fall älskar att kika på livesändningen. Så kan det gå.

Hur som. Fredagen började med…..

Frukost! Who am I? Åt ju knappt frulle under hela graviditeten men nu har jag börjat med något så finskt som havregrynsgröt och äppelmos på mornarna. Något jag aldrig ätit tidigare. Fick det nämligen serverat det där dygnet vi spenderade på BB efter förlossningen och det var sjukt gott. Kanske min nya vana beror på att man blir hungrig av att amma, oavsett är det himla härligt att börja dagen med gröt. Nam. Man kan få nya vanor som trettioåring. Gamla hundar kan visst lära sig att sitta. Efter frullen rullade jag och B till mitt föredettaföredetta jobb. Alltså inte mitt nuvarande jobb som jag är mammaledig ifrån utan jobbet innan dess. Hade nämligen kvar en del elektronik som jag enligt mitt kontrakt så här mer än ett år senare behövde returnera. Sedan jag slutade har företaget bytt kontor och flyttat till ett mycket mindre utrymme i samma byggnad och det var dit jag och B åkte. Bra hiss! Efter det promenerade vi till Kampens Clas Ohlson och jag shoppade reflexer för 25€. Nu är båda jag och Bernies vrålåk försedda med reflexer så att ingen bilist i mörkret kan missa oss. Så det går när man blir mamma och ansvarig för någon annan. Plötsligt blir man lite räddare om livet och framförallt hans liv. Reflexer kändes för första gången i livet som superduperviktigt. Kör någon på oss nu är föraren förmodligen blind. På kvällen tände vi ljus i fönstren så som man ska göra på Finlands självständighetsdag. Putsade till och med ljusstakarna med Sampo dagen till ära. Grattis bästa Finland!Sen lagade vi salladsknyten med fläskfärs, ingefära, fisksås, soja, koriander, chili och sås med yougurt och mangochutney som blev kanonfräscht. Ser ju lite roligt ut så här på bild men blev verkligen supergott. Lovar.

 

Sen blev det lördag: Började lördagen med att dricka kaffe och hänga med mitt barn i vårt kök. Niki åkte därefter iväg på ett evenemang och jag och B filosoferade om livet tillsammans. Sen tog vi svängen till Kampen för att fixa presenter till B:s framtida bästisar. Nikis bästa vän Rici och hans Veronika blev nämligen föräldrar till tvillingar en vecka efter att B föddes. Tänk vad kul våra barn kommer att ha tillsammans (hoppas vi). Tog en paus på svåger Andus restaurang Story i Kampen. Ammade även där i mitt hörn för första gången offentligt med en kofta över och kände mig sjukt modig. Skräckblandad förtjusning. Åt burgare. Såklart. Sen rullade vi hem igen. Tände ljus och tog det lite lugnt. Lagade en bollo som vi lät puttra i ett antal timmar på spisen. Ibland finns det inget bättre i livet än riktigt bra bollo och ett litet glas rödpang till det.

Sen blev det söndag:
Efter att Bernie ätit och fått ny blöja vid 09:00 somnade vi alla tre om och sov till 12:30. Yepp. Vi behövde tydligen en sovmorgon. Efter det fixade vi en liten brunch till oss. Ingen gröt, men äggröra, bacon och smörgåsar. Hann precis ut i våra egna hoods innan ”solen” gick ner. Nästan ljust ändå. Gick via K-market i Alphyddan och hämtade mitt paket från Zalando. Nya skor från Vagabond. Satt perfekt. Sen tog vi det lugnt. Igen. Nu ska vi äta gårdagens rester och titta på Marriage Story på Netflix.

Det var den helgen. Ganska bra skrivet med en hand va?

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *