Random

Blondinbella

 

Nu när jag ändå inte kan sova (igen) så tänker jag att jag kan skriva om en helt annan grej som jag funderat på. Nämligen..

Blondinbella och krisen. Jag har i snart två år funderat på vilken dag den där bilden hon målat upp av sitt liv ska krackelera. Låter kanske lite konstigt. Men har man jobbat med att sponsra svenska influencers i närmare fem år så blir man ganska insatt. Det hela har helt enkelt inte gått ihop och lögnerna blev bara tydligare ju mer tiden gick. Dessutom har jag aldrig varit med om någon som krävt så höga priser utan att överhuvudet taget vilja visa någon form av statistik. Plus att hon ställer in möten samma dag och så vidare. Sen den biten med att dumförklara sina följare på det sättet hon gjort de senaste åren (Schulman show-intervjun är ett bra exempel) är bara rent ut sagt endast korkat. Då har man missat hela grejen med varför en kampanj konverterar. Förtroende, inspiration och att kunna relatera är varför en följare köper vad en influencer säger. Skiter man totalt i det kan man lika gärna säga tack och hej.

Jag har genom mina år inom den branschen köpt kampanjer med närmare 1000 olika influencers. Spenderat X antal miljoner. Jag vet vad som konverterar, jag vet hur mycket en kampanj är värd, vilken typ av ROI jag kan räkna med och vilka målgrupper som fungerar med vad. En sak är tydligt. Är du ingen skön person, vill ingen köpa det du säger och då vill heller ingen betala dig. Värt att tänka på.

Bild från när jag jobbade på mitt förra jobb. Hängde ofta i Stockholm, köpte kampanjer och bodde på hotell. Numera har jag bytt ut köpa influencers till att sälja botar. Så kan det också gå.

Jahaja. Det var nattliga funderingar med Lina.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *