Gravid

Vecka 40

 

Gravidvecka 40:
Hej 39+4. 99,3% avklarat och 3 dagar kvar av graviditeten.

MIN KROPP:

Vikt: +10,1 kilo

Slutet på den här resan närmar sig och här är jag nu, i vecka 40 och mår förvånansvärt bra. Är rörlig (förutom foglossning) och ganska pigg. Har en hel del sömnproblem och det gör väl livet lite tyngre emellanåt men annars så lider jag varken av halsbränna eller svullnad. Kan lätt ha på mig både min förlovningsring och även samtliga av mina skor. Insett när jag träffat andra i samma vecka att jag är lyckligt lottad. I och med att jag egentligen inte har gått upp så mycket i vikt känns kroppen fortfarande ganska mycket som min egen. Jag kanske inte är smidigaste kvinnan på planeten men är inte den klumpigaste heller. Sammandragningar och molvärk kommer och går och magen har enligt min rådgivningsdam definitivt sjunkit ner. Hoppas på en Brexit inom en snar framtid.

MITT MÅENDE:

Jag har varit ganska låg i några veckor, men de senaste dagarna har någonting hänt. Känner mig plötsligt ljus i sinnet på ett sätt som jag inte gjort på länge. Känner mig peppad/glad och inte alls irriterad/sorglig som jag gjort tidigare. Så himla skönt i och med att jag känner mig mer som mig själv igen. Oklart vad det beror på?

Energinivån är fortfarande inte helt på topp. Jag försöker att inte ha mer än en, högst två programpunkter per dag. Hålla ett lågt tempo med så lite krav som möjligt är mitt mantra. Blir stressad av att planera in saker och försöker ta en dag i taget. Helst av allt vill jag hänga hemma, kolla på serier, mysa runt i mjuka kläder, lyssna på böcker och kolla på film. Sociala livet har hamnat på paus (förutom glöggparty imorgon och tjejmiddag på fredag, opps).

Allt som allt så är jag just nu svinpeppad på förlossningen. Ska bli kul. Woop.

 

VECKANS CRAVING:

Har gått igenom en hel graviditet utan cravings. Noll än idag.

 

BERNIE:

Enligt ultraljudet för två veckor sedan vägde han 3 kilo. Min rådgivningsdam klämde på honom häromdagen och gissade på 3,2 kilo. Ingen jättebebis precis men för min del låter det ganska bra. Han ska ju ut också. Bernie verkar annars må bra, han har stabila hjärtljud och håller ordentliga karatelektioner varje kväll mellan 23:30 och 03:00. Sova för hans mamma är inte helt enkelt. Ser fram emot att träffa den här lilla killen nu. När tror ni han behagar att dyka upp?

8 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *