Random

Novembertisdag

En tisdag här i stan och det var nästan fint väder ute. Ni vet ett väder som är halvljust men torrt och som klassas som ovanligt bra för att vara november. Promenerade ner för backen till Hagnäs hall på en kaffe. Kikade på andra dagdrivare och spanade in ost och charkdisken för en framtida post-birth-middag. Tänker rödmögelostar och tryffelsalami….mmmmm Min lilla stadsdel var riktigt vacker dagen till ära. Jag som är en ganska väderstyrd människa blev lite extra lycklig i själen av att kunna knäppa av en bild med telefonen utan att resultatet såg ut som Mordor. Fun fact: Min pappas morfarsfar var byggmästare till det här trähuset på Andra linjen. I och med att vi bor sådär 100 meter ifrån går jag förbi huset dagligen. När vi köpte vår lägenhet skickade pappa över avtalet för arrendet på 2:a linjen:

Årsberättelse
1896.
I. Stadsfullmäktige.

Af de under ifrågavarande redogörelseår af Stadsfullmäktige handlagda ärenden anföras följande:

….att till Byggmästaren Karl Anders Nyberg på en tid af 30 år mot
en årlig arrendeafgift af 348 mark samt under det förbehåll att arrendator
ej kan påyrka planering af den till tomten stötande delen af 2:dra linien
äfvensom för öfrigt på de för stadens bostadsvillor gällande vilkor ut-
arrendera den till 1932 m2 areal sig belöpande tomten N:o 8 vid 2:dra
linien i qvarteret N:o 303 å jordområdet Berghäll 6);

Nu vet ni det 🙂

Gick även förbi posten och plockade ut de sista grejerna till BB-väskan. Amnings-BHar och annat praktiskt i klädväg. Nu är väskan i princip helt klar. Behöver bara slänga i det jag använder dagligen. Pratade även i telefon med min grekiska vän Eva som nu bott här i Helsingfors i snart ett år. Hon var förfärad över det gråa vädret ute (som var ovanligt fint) och jag gav henne mina bästa livsråd: Tänd levande ljus överallt och drick rödvin. Sådana tips i livet ska man dela med sig av. Varsågod. Jonski sa häromdagen att jag förmodligen den hon känner som bränner flest kronljus i månaden. Så sant. Här bränns det ljus som om det inte vore någon morgondag. Här är jag nu. På min 11 euros pilatesboll från Tokmanni med tv-serien Det som göms i snö (Yle Arenan) på nya tv:n. En boll på en boll. Inception.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *