Random

Sankt Petersburg

Hejsan svejsan. Vi har spenderat hela fyra nätter i Sankt Petersburg där vi hälsat på Nikis bror, hans Linda och deras två små barn som bor där. Nikis bror är diplomat och stationerad i Sankt Petersburg men för att vara lite petig så bodde vi faktiskt på finsk mark i och med att denna gulliga familj bor på det finska konsulatet. Det var första gången för vår del som vi hälsade på, vilket man kan tycka är lite dåligt av oss med tanke på att dom bott där i två år. Men när man har haft hund och sen inte varit så aktiv med visumbiten så har det kanske inte alltid varit enkelt att spontant åka tåg till Ryssland. Nu tänkte vi att vi passade på innan vi får tillökning i familjen. Så 3,5 timmar senare med tåg befann vi oss i denna pärla till storstad.

Sankt Petersburg visade sig vara en fantastiskt vacker, ren och härlig stad. Så himla fin att promenera runt och mysa i. Vi spatserade runt på dagarna, kollade in kyrkor och besökte Eremitaget och New Holland. Åt georgisk mat och tog det väldigt lugnt. Som gravid i vecka 35 var jag väldigt glad och tacksam över att vi gjorde det här till en väldigt lugn helg där vi åt ute på dagarna och körde take away till lägenheten på kvällarna och bara umgicks.

Familjens äldsta barn och jag utanför vinterpalatset. Herregud så fint!Niki övade på att skuffa runt familjens senaste tillskott som är en fyra månaders gulleplutt. Vi fick träna lite på det här med bebis. Blir alltid lite avundsjuk på att min man är sådär 1000 gånger bättre med barn än vad jag är. Himla tacksam över att ha en så härlig svägis. Ni hittar Lindas blogg i länkspalten till höger om ni läser från en dator och i botten av sidan om ni läser från en mobil/padda. Niki försökte flörta lite med mig på en restaurang i New Holland. Man fick inte ta bilder här inne. Lite oklart varför. Finska konsulatet i Sankt Petersburg ligger precis bredvid Putins dopkyrka och är en modern byggnad från 2000-talet. Man skulle lätt kunna tro att den är äldre med tanke på hur fin den är och hur bra den passar in. Varför bygger man inte nybyggen i samma stil när man helt tydligt kan? Tänk om Busholmen hade sett ut så här istället?Gulliga bröder Sommarträdgården i stan var fantastisk med alla färger  Den här runda damen behövde pausa lite iblandAvslutar detta ryska inlägg med en klassisk rysk gravidbild utanför vinterpalatset. Slavikyyki när posen är som charmigast. Hehe.

Det var det hela. Nu ska jag återgå till svenska Bachelor som började igår. Viktigt.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *