Helsingfors

Söndagsfikat

En solig söndag i stan och vi tog en promenad på stan. Konstaterade att vi sedan vi lämnade Ulrikasborg för Berghäll sällan hänger i de södra stadsdelarna längre. För några år sedan var det alltid Brunnsparken som var vårt tillhåll för promenader och söndagsfika. Hade då svårt att se mig själv bo någon annanstans än söder om bulevarden och numera har jag svårt att se mig själv där igen. På sätt och vis är det fint att veta att man trivs var man än bygger sitt bo. Kan vara bra att komma ihåg när man letar nya hem att man ska försöka tänka utanför sina vanliga områden och våga se sig om lite mer. Så lätt att man blir en person som ”bara kan bo i xxx”. Numera är det Tölöviken, Tokoistranden och Centralparken som är våra promenadtillhåll. Tölöviken är ändå himla fint. Tog svängen om Odi som man annars bara besöker när man har turister som hälsar på en. Fantastiskt bibliotek det där. Får mig nästan att betala tillbaka mina biblioteksskulder så att jag kan våga låna böcker också. Kanske borde lägga det på nästa veckas todo-lista, Sen tog vi en sväng på stan och fikade på Café Esplanad. Café med de ”små” bakelserna. Lite som att äta lunch i tårtformat. Satt sen i solen, åt morotskaka och tittade på folk. Nam!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.