Gravid

Vecka 33

 

Gravidvecka 33:
Hej 32+2. 81% avklarat och 53 dagar kvar av graviditeten.

MIN KROPP:

Vikt: +7 kilo

Det värsta ryggontet har faktiskt börjat lägga sig. Mitt största problem kroppsligt just nu är att jag har svårt att hitta en position som jag trivs att sova i. Normalt sover jag på rygg med armarna ovanför huvudet (som en bebis). Nu rekommenderar man inte gravida  att sova på rygg och det här biten är lite komplicerad för mig. Jag har en gravidkudde och jag bunkrar upp med flera kuddar för att få mig att sova på sidan. Men varje gång jag vaknar ligger jag ändå på rygg. Är helt tydligt ingen sidosovare. Jaja. Tydligen borde man vakna om man råkar kväva sin ofödda bebis för att man sover på rygg.

Magen är i alla fall ganska gullig och det börjar bli lite svårt att få på mig skorna. Borde kanske inskaffa ett skohorn? Än så länge har jag inte en enda bristning på magen vilket kan vara intressant att veta med tanke på att jag verkligen inte varit bra på att smörja in den med diverse oljor. Har en från Aco som jag använder ibland, men började med den först för tre veckor sedan. Så det här med att du kan förebygga bristningar med oljor är nog mer av en försäljningsgrej än sanning.

MITT MÅENDE:

Just nu är allting faktiskt helt okej. Har varit ganska stressad rent psykiskt men det beror mer på att jag verkligen känner att jag måste prestera på jobbet de sista veckorna innan jag tackar för mig. Vill ändå lämna med en känsla av att jag fått igenom saker. Kände mig även lite ledsen förra veckan. Sådär ensammast i världen och lite gråtig. Sen hängde jag hela helgen med Niki och så pratade vi igenom livet lite och efter det kände jag mig mycket soligare. Det går lite upp och det går lite ner.

VECKANS CRAVING:

Fortfarande dåligt med cravings här.

BERNIE:

Är nu 40 cm lång och väger vid veckans slut 2,15kg (enligt appen Preglife). Besökte barnmorskan tidigare på morgonen och tydligen har han inte växt så mycket sedan sist plus att jag har högt blodtryck. Ska dit igen om två veckor för att kolla om han blivit större och om mitt blodtryck lugnat ner sig lite. Det borde nog vara okej och det känns verkligen bra att jag får komma tillbaka snart igen för att kolla läget. Annars är han ganska bra på att sprakas, hicka och göra karate. Jag brukar buffa på honom och flytta lite på honom lite då och då (särskilt om han torterar mina revben). Känns ganska mysigt att ligga i soffan på kvällarna och ha kvalitetstid med Bernie. Han verkar uppskatta om man klappar på honom, då brukar han dyka upp och säga hej.En sak som jag ser fram emot med att sluta jobba är att få leva i tights. Tights är livets plagg.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *