Random

På resefronten den här hösten

 

 • Vi hade egentligen tänkt att åka på bröllop i Grekland i slutet av den här månaden. Jag var kanske lite väl optimistisk när vi rsvp:ade för några månader sedan. Men efter vårt senaste bröllop för några veckor sedan kände vi att det blir lite för mycket för mig med Grekland. Det skulle nämligen innebära flygresa, en natt i Aten, 4,5 timmar på en båt och därefter flera dagars fest på en ö i den grekiska skärgården för att därefter göra samma resa tillbaka. Blir trött och får ont i ryggen av bara tanken. Dessutom om det skulle hända någonting där så skulle jag vara långt hemifrån och i och med att jag då är i vecka 34 är det tveksamt om våra försäkringar gäller om det händer något. Känns helt enkelt inte som en bra grej. Det är såklart synd eftersom det hade varit så roligt att få fira bröllopsparet. Å andra sidan skulle jag vara långsam, varm, tjock, trött och nykter så kanske lika bra att inte åka den här gången.

 

 • Istället för Grekland så tänkte vi åka till St.Petersburg i Ryssland och hälsa på Nikis bror med familj som bor där. Ja, herregud tänker ni nu. Ännu värre. Men dit kommer man smärtfritt med tåg och sen bor vi hemma hos Seba och Linda (som bloggar) med deras två små barn. Skulle det hända något lovade Seba att skjutsa oss tillbaka med bil över gränsen. All good. I och med att vi inte flyger så slipper jag även läkarundersökning och hela den faderullan. Har bara varit i Krasnodar tidigare så ett ryskt besök känns verkligen på tiden. Får fixa visum till Bernie när han anlänt så kan vi åka flera gånger.

 

 • Borde även åka på en jobbresa till Stockholm (vilket i och för sig skulle vara kul eftersom kronan är så låg) och egentligen skulle jag även vilja hälsa på min syster i Oslo. Men kan hända att jag får ta Oslo i början av nästa år och ta med mig baby B helt enkelt. Man kan inte hinna med allt. Om en månad och en vecka slutar jag jobba och då börjar även flygförbudet så det börjar blir lite tight med tid. Kanske lika bra så.

7 Comments

  • Mimmi

   Hej o tack för en intressant blogg! Hur löste ni sedan dilemmat med barnförsäkringen? Är själv i valet o kvalet gällande försäkringen!

   • Lina

    Hej och tusen tack! Nja, är fortfarande i samma val och kval som du. Försökte få en offert från Pohjantähti igår men de svarade att de inte ville ha mig som kund i och med att jag inte kan finska. Tyckte det var ett intressant svar. Borde völ ta ett beslut i saken nästa vecka. Hur tänker du?

  • Lina

   Hej C. Tack, visste om den biten. Men hemförsäkringens reseförsökring täcker till exempel inte om en behöver ambulansflyg hem eller liknande. Men vi åker framförallt inte för att det är en lite väl tung resa att göra. Hade det varit direktflyg hade det varit en annan sak. Känns bara som det är lite för mycket för mig. Men tackar för omtanken 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *