Helsingfors

Två riktigt bra lunchställen i Helsingfors

I och med att jag jobbar i Kampen och ofta äter lunch ute tänkte jag dela med mig av två lunchfavoriter. Båda är perfekta för en god och snabb lunch där du alltid får vad som lovas. Båda är åt det hälsosamma hållet och båda kostar 10,50 eurosar. Kanske inte ställen för romantiska långa luncher utan mer snabbt, effektivt, jäkligt gott och hälsosamt.

 

Twisted Street Kitchen: Asiatiskt på Fredriksgatan 58 (nära tempelkyrkan)

Äter alltid deras Tom Kha och älskar alltid mitt liv både under själva måltiden och efteråt. Fräscht, vackert, prisvärt och fantastiskt gott. Dock kan det vara bra att tänka på att om ni är många och vill äta under rusningstid så kan det vara svårt att få plats. Twisted Street Kitchen finns även på Wolt. Lunch kostar 10,50€.

 

 

Eat Poke HKI: Pokebowls på Mikaelsgatan 8 (i Aikatalo andra våningen)

Kan vara lite svårt att hitta om man inte vet vart man är på väg. Gå in via Aikatalo och gå upp för trappan i mitten av hallen så hittar du rätt. Här bygger man först basen själv med en salladsbuffé (såserna är bäst) och väljer sen två extra toppings vid kassan. Var så skeptiskt första gången jag gick hit eftersom jag egentligen aldrig riktigt varit en fan av pokebowls, men det här stället är så bra! 10,50€ kostar en bowl och den håller dig mätt hela dagen. Nam.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *